HomeHL-PsilaΤέλεσαν τρισάγιο για τα θύματα της πυρκαγιάς σε ξωκλήσι της Κρήτης

Τέλεσαν τρισάγιο για τα θύματα της πυρκαγιάς σε ξωκλήσι της Κρήτης

Στη Χάρη της Αγίας Άννας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε ένα μαγευτικό τοπίο, ανάμεσα σε βουνά που στέκουν αγέρωχα στο πέρασμα του χρόνου, κάθε χρόνο δεκάδες πιστοί επισκέπτονται το ξωκλήσι της Αγίας Άννας στους πρόποδες του βουνού, πάνω από το χωριό Γεράκι του Δήμου Μινώα Πεδιάδας.

img_20180724_200321

Έτσι και φέτος αρκετοί ήταν οι κάτοικοι των γύρω χωριών, αλλά και διάφορων περιοχών της Κρήτης που τίμησαν την Χάρη Της, διανύοντας αρκετά χιλιόμετρα σε ιδιαίτερα κακοτράχαλο δρόμο μέχρι να φτάσουν και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα Της.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός για την εορτή της Κοιμήσεως της Αγίας Άννας, μητέρας της Παναγίας μας, τελέστηκε το απόγευμα της Τρίτης, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάνου Ανδρέα Νανάκη, κάτω από τα καταπράσινα δέντρα, που στολίζουν τον προαύλιο χώρο της μικρής εκκλησίας πάνω στο βουνό.

Στον εορτασμό παρευρέθηκαν και αρκετοί άλλοι ιερείς από διάφορες περιοχές του νομού Ηρακλείου, αλλά δεκάδες ήταν και οι αρτοκλασίες που προσφέρθηκαν στη Χάρη της Αγίας Άννας.

img_20180724_203423

Μάλιστα μετά το πέρας του Εσπερινού τελέστηκε τρισάγιο στη μνήμη των ανθρώπων εκείνων, που έχασαν τη ζωή τους τόσο άδικα από τις φονικές πυρκαγιές στην Αττική.

img_20180724_203930

Και φέτος, όπως εξάλλου συμβαίνει κάθε χρόνο, κτηνοτρόφοι της περιοχής, που διατηρούν μάντρες γύρω από το ξωκλήσι προσέφεραν πλούσιο φαγητό και κρασί σε όσους πιστούς βρέθηκαν εκεί, αλλά προσφέροντας και ζώα στη Χάρη της Αγίας Άννας, τηρώντας το έθιμο, που διατηρείται αναλλοίωτο για αρκετές δεκαετίες.

img_20180724_204247

Διαφήμιση
Διαφήμιση