HomeΕΛΛΑΔΑΓια ξέπλυμα χρήματος για εξοπλιστικά θα απολογηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου

Για ξέπλυμα χρήματος για εξοπλιστικά θα απολογηθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου

Στο τέλος Σεπτεμβρίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο τέλος Σεπτεμβρίου θα απολογηθεί για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αδίκημα που συνδέεται με προμήθεια εξοπλιστικών ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου.

Ο κ. Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου, συνοδευόμενοι από τον δικηγόρο τους, καθηγητή Άρη Χαραλαμπάκη, εμφανίστηκαν στην ανακρίτρια κατά της διαφθοράς Ηλιάνα Ζαμανίκα και τον επίκουρο της Γιώργο Ευαγγέλου ζητώντας όπως είχαν δικαίωμα προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν και να αντικρούσουν το κατηγορητήριο το οποίο είναι πολυσέλιδο. Το αδίκημα το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες τους αποδίδεται αφορά το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που φέρεται να συνδέεται με το εξοπλιστικό πρόγραμμα των φρεγατών, το οποίο είχε αναλάβει η αγγλική εταιρία «Thales”. Στέλεχος της εταιρίας μάλιστα είχε αναφερθεί σε δωροδοκία υπουργού, και η κατάθεση αυτή προφανώς έπαιξε βαρύνοντα ρόλο.

Ο συνήγορος του πρώην υπουργού κ. Χαραλαμπάκης, επισήμανε πως «από μια πολύ πρόχειρη ματιά του πολυσέλιδου κατηγορητηρίου, προκύπτει ότι η κατηγορία αφορά το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Δηλαδή αναφέρεται ότι ένα ποσόν μεταφέρεται από λογαριασμούς στελεχών της εταιρίας του εξοπλιστικού, σε φιλικά πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου και από εκεί φτάνει σε λογαριασμούς της οικογένειας». «Από αυτή την πολύ πρόχειρη ματιά», επισημαίνει ο κ.Χαραμπάκης, «δεν φαίνεται να τεκμαίρεται η μεταφορά των χρημάτων από τα πρόσωπα της εταιρίας σε λογαριασμούς των φιλικών προσώπων της οικογένειας Παπαντωνίου αλλά η μεταφορά αυτή είναι εικαζόμενη, κατά την κατηγορία». Εν ολίγοις , δεν υπάρχει , όπως φαίνεται, αποτύπωση μέσω ανοίγματος λογαριασμών της κίνησης αυτού του ποσού από την εταιρία σε πρόσωπα του περιβάλλοντος Παπαντωνίου.
tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση