Συγκινητική είναι η προσφορά των Κρητικών στους πυρόπληκτους της Αττικής καθώς από χθες το απόγευμα πλήθος κόσμου συρρέει στα σημεία συγκέντρωσης ειδών πρώτης ανάγκης και προσφέρει τρόφιμα και φάρμακα.

Ήδη έχουν συγκεντρωθεί τόνοι προϊόντων με τους υπεύθυνους φορείς να είναι έτοιμοι να στείλουν τα πρώτα δέματα στον δήμο Ραφήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε πρώτη φάση φεύγουν σήμερα το μεσημέρι τα πρώτα δέματα που περιέχουν φάρμακα και ιατρικά είδη ενώ σε δεύτερη φάση θα φύγουν τα τρόφιμα.

Την ίδια ώρα, όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, πολλοί είναι οι Ηρακλειώτες που σπεύδουν στο Κέντρο Αιμοδοσίας του Βενιζελείου νοσοκομείου προκειμένου να δώσουν αίμα για τους τραυματίες των φονικών πυρκαγιών που νοσηλεύονται στην Αθήνα.

Σε ποια σημεία συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης

Από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η είδηση ότι έχουν γίνει στάχτη 1.500 σπίτια στην Ανατολική Αττική η Περιφέρεια Κρήτης, οι δήμοι του νησιού και άλλοι φορείς ξεκίνησαν έναν μεγάλο αγώνα για συγκέντρωση είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα αποσταλούν στους πυρόπληκτους.

Υπάρχουν ανάγκη για τα εξής είδη: Τρόφιμα μακράς διάρκειας (παξιμάδια, φρυγανιές, μπισκότα, κονσέρβες), γάλα, χυμοί, νερά, βρεφικές πάνες, μωρομάντιλα, betadine, fucidin και γάζες.

Το cretapost σας παρουσιάζει τα σημεία και σας τα παρουσιάζει (συνεχής ενημέρωση):

Νομός Ηρακλείου:

– Στο κτίριο που βρίσκεται στην οδό Μάχης Κρήτης και Ελύρου γωνία (Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου)

– Στο Πολύκεντρο Νεολαίας σήμερα και αύριο από 10 το πρωί έως 1 το μεσημέρι και από 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ (δήμος Ηρακλείου – Ομάδα Εθελοντών Κοινωνικής Πολιτικής)

– Στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου έως τις 3 το μεσημέρι της Πέμπτης (Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου)

– Στο γραφείο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ στις Βούτες Ηρακλείου

– Στο δημαρχείο Μαλεβιζίου από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα για σήμερα και στο Πολιτιστικό Κέντρο στο Τσαλικάκι από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι για αύριο, Πέμπτη (δήμος Μαλεβιζίου)

– Στον δήμο Χερσονήσου και συγκεκριμένα στα σημεία: Δημοτική Ενότητα Γουβών: Δημαρχείο και  Κοινωφελής Επιχείρηση (πρώην αμερικάνικη βάση), Δημοτική Ενότητα Επισκοπής: Δημοτικό Κατάστημα, Δημοτική Ενότητα Χερσονήσου: Δημοτικό Κατάστημα, Δημοτική Ενότητα Μαλίων: Δημοτικό Κατάστημα από τις 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι (δήμος Χερσονήσου)

– Στα γραφεία του Ερασιτέχνη ΟΦΗ στην Οδό Ισαύρων 93, πίσω απ τη θυρα 1 στα Καμίνια, μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει τα είδη πρώτης ανάγκης. Δεύτερο σημείο συγκέντρωσης ειδών είναι κατά τις απογευματινές ώρες – από 6 έως 9 – στα ανοιχτά γήπεδα Μπάσκετ στην οδό Εφόδου (Ερασιτέχνης ΟΦΗ)

– Στα γραφεία της ΝΟΔΕ Ηρακλείου στην Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 38 από τις 9 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 9.30 το βράδυ (ΝΟΔΕ Ηρακλείου)

– Στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου στην οδό Ατλαντίδος αριθ. 5 (Παναγίτσα Μασταμπά) από 9.30 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι καθημερινά (Κίνημα Αλλαγής)

– Στον χώρο του δημοτικού συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας από σήμερα και ώρες 17.00-21.00 (Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Βαρβάρας – Τοπικό συμβούλιο – Ενορία – Αθλητικός Σύλλογος)

Νομός Λασιθίου

– Στην αίθουσα «Αντώνης Στρατάκης», στο Διοικητήριο, οδός Πολυτεχνείου 1 Άγιος Νικόλαος (Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου).

– Στην πλατεία Αγίου Νικολάου από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ (Περιφερειακό Τμήμα Αγίου Νικολάου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού)

Ώρες λειτουργίας από 10:00 έως 14:00 και από 17:00 έως 21:00.

– Στον χώρο του Συνδέσμου Παναθηναϊκού στην Ιεράπετρα, που βρίσκεται στην οδό Γιαννακού 62. Θα λειτουργούν έως σήμερα από 7 το απόγευμα έως 10 το βράδυ (Σύνδεσμος Παναθηναϊκού Ιεράπετρας)

– Δημαρχείο Οροπεδίου Λασιθίου – Τζερμιάδων (από 8 το πρωί έως 2 το μεσημέρι)

– Συλλογή φαρμάκων στα γραφεία των ΕΔΕΑΚ (Εθελοντές Διασώστες  Έκτακτων Αναγκών Κρήτης) στην οδό Μιχαήλ Κόρακα και Ρήγα Φεραίου απέναντι από το παλιό νοσοκομείο στην Σητεία και στον Μακρύ Γιαλό στο βενζινάδικο Aegean απέναντι από την Παγκρήτια. Καθημερινά από τις 10:00 – 14:00 και από τις 16:00 έως τις 21:00 (ΕΔΕΑΚ).

Νομός Ρεθύμνου

Η συγκέντρωση των ειδών πρώτης ανάγκης από το δήμο Ρεθύμνου θα γίνεται από 8.00- 15.00 έως και την Παρασκευή στα παρακάτω σημεία:

– Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ρεθύμνης

Κουντουριώτου 98   Τηλ: 2831021307

– Κοινωνικό Παντοπωλείο

Μαρκέλλου 25       Τηλ: 2831052191

– Α’ ΚΑΠΗ

Μοάτσου & Χ. Δασκαλάκη, γωνία  Τηλ: 2831027800

– Β’ ΚΑΠΗ (Καλλιθέα)

Ο. Πάλμε 6              Τηλ : 2831055243

– Γ’ ΚΑΠΗ

Περιβόλια             Τηλ: 2831026070

– ΚΑΠΗ Τσεσμέ

Τσεσμές Πλατανιά    Τηλ:2831051339

Νομός Χανίων

– Στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Αλληλεγγύης Χανίων στην πλατεία Κολοκοτρώνη 10 και Περίδου στον πρώτο όροφο (Κοινωνικό Ιατρείο)

Διαφήμιση
Διαφήμιση