HomeΚΡΗΤΗΜε στελέχη της ΔΕΥΑΗ συναντήθηκαν οι μηχανικοί

Με στελέχη της ΔΕΥΑΗ συναντήθηκαν οι μηχανικοί

Ενημέρωση για τα προβλήματα στην υδροδότηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση πραγματοποίησαν τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018, στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Ηρακλείου, η Διοικούσα Επιτροπή του Τμήματος Ανατολικής Κρήτης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και η Διοίκηση της ΔΕΥΑΗ.

Εκ μέρους του ΤΕΕ/ΤΑΚ στη συνάντηση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος της Δ.Ε. Ειρήνη Βρέντζου, το μέλος της Δ.Ε. Κώστας Μπάκιντας και το μέλος της Δ.Ε. Εύα Κοκκινίδου. Εκ μέρους της ΔΕΥΑΗ ο Πρόεδρος Γιάννης Ρασούλης, ο Γενικός Διευθυντής και Διευθυντής Τεχνικής Υπηρεσίας Χάρης Παπαματθαιάκης και η Προϊσταμένη Τμήματος Μελετών Κατασκευών Πόπη Τζαβλάκη.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε μετά από αίτημα του ΤΕΕ/ΤΑΚ προκειμένου να ενημερωθεί με αφορμή τα φαινόμενα διακοπής υδροδότησης για αρκετές ημέρες περιοχών της πόλης του Ηρακλείου. Ο Πρόεδρος και τα στελέχη της ΔΕΥΑΗ ανταποκρίθηκαν άμεσα.

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση για την κατάσταση υδροδότησης της πόλης, η οποία χαρακτηρίστηκε οριακή. Λόγω της ανομβρίας δεν υπάρχει στην παρούσα φάση δυνατότητα για άμεση βελτίωση της κατάστασης. Με τις νέες γεωτρήσεις που είναι σε εξέλιξη (στις περιοχές Δαφνών, Αγ. Μύρωνα, Βασιλειών) και την αξιοποίηση τους θεωρείται ότι θα βελτιωθεί η υδροδότηση της πόλης.

Επισημάνθηκε το θέμα της εξοικονόμησης νερού για όλες τις χρήσεις, και η ανάγκη ευαισθητοποίησης των δημοτών σ αυτή την κατεύθυνση.

Επίσης έγινε ενημέρωση για τα έργα που είναι σε εξέλιξη και για τα έργα που έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα και αφορούν κυρίως αντικατάσταση επέκταση δικτύων ύδρευσης, καθώς και για την εκπόνηση του Διαχειριστικού Σχεδίου Ύδρευσης Δήμου Ηρακλείου.

Τέλος συζητήθηκαν τα προβλήματα που υπάρχουν και αφορούν αφενός οικονομικά προβλήματα και αφετέρου την υποστελέχωση της υπηρεσίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση