Πραγματική μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς νότιους ανέμους δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, στη μεγάλη φωτιά, που καίει πλέον ανεξέλεγκτη στην ευρύτερη περιοχή των Βρυσσών, στο ύψος του Αγίου Φανουρίου.

10

Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες από όλες τις υπηρεσίες του νησιού, με υδροφόρα οχήματα, που συνεχώς ενισχύονται, επιχειρούν στην περιοχή, ενώ το σκοτάδι καθήλωσε τα δύο ελικόπτερα που πραγματοποιούσαν νωρίτερα συνεχείς ρίψεις νερού.

Κάτοικοι της περιοχής, αλλά και εθελοντές προσπαθούν να σώσουν τις περιουσίες τους, διακόπτοντας το καταστροφικό έργο της φωτιάς.

viber-image

Από την πρώτη στιγμή διακόπηκε η κυκλοφορία στην εθνική οδό Ρεθύμνου- Χανίων, ενώ οι κάτοικοι των Βρυσών βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς οι φλόγες έχουν πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

1

Ωστόσο από την πύρινη λαίλαπα δε γλίτωσε το πευκόδασος του Αποκόρωνα, το οποίο έχει υποστεί σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή, αλλά και μερικά εξοχικά κτίσματα.

Στο νοσοκομείο…λόγω αποπνικτικής ατμόσφαιρας 

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε αργά το απόγευμα της Δευτέρας μία έγκυος γυναίκα στην περιοχή των Βρυσσών, εξαιτίας των πυκνών καπνών που έχουν σκεπάσει την περιοχή, καθιστώντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Η νεαρή γυναίκα ένιωσε έντονη αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, χωρίς να διατρέχει κάποιο κίνδυνο η υγεία της.

Επίσης στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και μικρά παιδιά, που παρουσίασαν αναπνευστικά προβλήματα.

Νέα φωτιά

Ωστόσο σαν να μην έφταναν οι μεγάλες φωτιές, που έχουν εκδηλωθεί το τελευταίο εικοσιτετράωρο στα Χανιά, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν άλλη μία φωτιά στην περιοχή του Κακόπετρου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δύσβατη περιοχή, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, προκειμένου να μην πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση