HomeΚΡΗΤΗΒ.Κεγκέρογλου: «Αποκατάσταση του πολεμικού μουσείου Χανίων»

Β.Κεγκέρογλου: «Αποκατάσταση του πολεμικού μουσείου Χανίων»

«Αποκατάσταση του πολεμικού μουσείου Χανίων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Υποδομών και Μεταφορών, Πολιτισμού και Αθλητισμού και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά την αποκατάσταση του πολεμικού μουσείου Χανίων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Καταστράφηκε ολοσχερώς το ιστορικό κτήριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων, που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στο κτήριο χθες το βράδυ και τέθηκε υπό έλεγχο τις πρώτες πρωινές ώρες.
Η πυρκαγιά, παρά τις προσπάθειες των πυροσβεστικών υπηρεσιών, πήρε γρήγορα ανεξέλεγκτες διαστάσεις, δεδομένου ότι όλο το κτίριο εσωτερικά ήταν ξύλινο, με αποτέλεσμα την ολοσχερή καταστροφή του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μουσείο είχε τεθεί εκτός λειτουργίας εδώ καιρό, αφού είχε κριθεί ακατάλληλο για χρήση λόγω στατικής ανεπάρκειας, ενώ ο Δήμος Χανίων, είχε ζητήσει εδώ και δύο χρόνια την παραχώρησή του από το ΓΕΕΘΑ, χωρίς δυστυχώς να έχει λάβει κάποια απάντηση.
Επιπλέον, τριάμισι χρόνια τώρα οι αρμόδιοι για το πολεμικό Μουσείο Χανιών δεν είχαν μεριμνήσει ούτε για την συντήρηση του ούτε και για την κτιριακή αποκατάσταση του.
Επειδή το μόνο που έμεινε όρθιο από τις φλόγες είναι το εξωτερικό του κτιρίου, η κατάσταση του οποίου θα εκτιμηθεί τις επόμενες ώρες
Επειδή δεν ανταποκριθήκατε στις εκκλήσεις των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας και συγκεκριμένα στο αίτημα του Δήμου Χανίων για την παραχώρηση του και
επειδή η ολοσχερής καταστροφή είναι και συνέπεια της Κυβερνητικής αδράνειας και ολιγωρίας και η αγανάκτηση των πολιτών κορυφώνεται.

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί:

-Γιατί δεν υπήρξε σχεδιασμός για το ιστορικό κτήριο του Πολεμικού Μουσείου Χανίων και για πoιο λόγο δεν παραχωρήθηκε στον Δήμο Χανιών;
-Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε και με ποιο χρονοδιάγραμμα για την άμεση αποκατάσταση και την αξιοποίηση της έκτασης του ιστορικού κτηρίου του Πολεμικού Μουσείου Χανίων;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση