HomeHL-9Ο καιρός στην Κρήτη: Καύσωνας μαζί με… υγρασία

Ο καιρός στην Κρήτη: Καύσωνας μαζί με… υγρασία

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε «καμίνι» θα μετατραπεί η Κρήτη καθώς η σημερινή ημέρα είναι η πλέον θερμή για φέτος το καλοκαίρι με την θερμοκρασία να αγγίζει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο, Μανώλη Λέκκα, οι ελάχιστες θερμοκρασίες παρατηρούνται τις πρωινές ώρες που θα είναι πάνω από τους  26⁰C στις περισσότερες περιοχές , ενώ οι μέγιστες θα κυμανθούν κατά μέσο όρο στους 35 έως 37⁰C και αναμενόμενο είναι κατά τόπους να αγγίξουν και τους 40⁰C.

Σε πολλές περιοχές, ιδιαίτερα κοντά στις παράκτιες ζώνες καθώς και σε περιοχές με υψόμετρο, τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας θα παίξουν πολύ πιο σημαντικό ρόλο στο βαθμό δυσφορίας, κυρίως τις βραδινές ώρες, σε σχέση με άλλες περιοχές όπου αν και οι θερμοκρασίες σημειώνουν υψηλότερες τιμές, λόγω των χαμηλών ποσοστών υγρασίας οι συνθήκες θα είναι περισσότερο ανεκτές.

Από πλευράς ανέμων αναμένεται ενίσχυση των Δυτικών στα δυτικά και νότια τμήματα του νησιού και αυτό απαιτεί μία ιδιαίτερη προσοχή και για τις θάλασσες αλλά και την επέκταση μιας φωτιά στη στεριά.

Το ξημέρωμα της Τρίτης θα είναι εξίσου αρκετά ζεστό, η σταδιακή υποχώρηση όμως της θερμής αέριας μάζας θα βοηθήσει πιθανά να υποχωρήσουν λίγο χαμηλότερα οι μέγιστες τιμές κατά τη διάρκεια της ημέρας.  Από την Τετάρτη αναμένεται υποχώρηση πλέον των υψηλών θερμοκρασιών και επαναφορά τους σχεδόν σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση