HomeΕΛΛΑΔΑΠ. Σκουρλέτης: Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του

Π. Σκουρλέτης: Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του

Τι ανέφερε από την Τρίπολη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Ο νόμος, πλέον, του κράτους, ο «Κλεισθένης Ι», θεωρώ ότι κάνει κάποια αποφασιστικά βήματα και μας βάζει σε μια νέα μεταρρυθμιστική περίοδο», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, κατά την άφιξή του στην Τρίπολη, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κυβέρνηση στην έναρξη του 9ου Παγκοσμίου Συνεδρίου Αποδήμων Αρκάδων.

Σύμφωνα με τον κ. Σκουρλέτη για την κυβέρνηση «κορυφαίο ζήτημα είναι αυτό της απλής αναλογικής».

«Δίνουμε περισσότερο χώρο στη συμμετοχή των πολιτών. Πρόκειται για μια βαθιά μεταρρυθμιστική δημοκρατική τομή που θα μεταφέρει το κέντρο βάρους των αποφάσεων στα Δημοτικά Συμβούλια. Το δημαρχοκεντρικό μοντέλο κλείνει τον κύκλο του», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «ολα δείχνουν ότι υπάρχουν πια νέες δυνατότητες για την Αυτοδιοίκηση και στην υπόθεση της ανάπτυξης, αλλά κυρίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών και την εξυπηρέτηση των τοπικών αναγκών. Η Κυβέρνηση έμπρακτα το τελευταίο διάστημα έχει δείξει ότι, παρά τις δυσκολίες, στηρίζει την Αυτοδιοίκηση, ιδιαίτερα τον πρώτο βαθμό κι αυτό αποδεικνύεται από τα χρηματοδοτικά εργαλεία που μόνο για την φετινή χρονιά, το 2018, ξεπερνούν τα 850 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση συγκεκριμένων έργων υποδομής, ενώ για ένα βάθος πενταετίας πλησιάζουν τα 2,5 δισ».

«Τέτοια χρήματα είχε χρόνια να δει η Αυτοδιοίκηση και είναι θετικό ότι και αυτό συμπίπτει με αυτή τη νέα φάση στην οποία μπαίνει η πατρίδα μας μετά το τέλος του προγράμματος», επεσήμανε.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση