HomeHL-9Η θερμή εισβολή από την Αφρική ανεβάζει τη θερμοκρασία

Η θερμή εισβολή από την Αφρική ανεβάζει τη θερμοκρασία

Ξεκινά διήμερο «μίνι – καύσωνα» - Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα θερμό διήμερο θα ζήσει η Κρήτη όπως και οι περισσότερες περιοχές της χώρας, λόγω της θερμής εισβολής από την Αφρική που θα επηρεάσει τις καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την πρόγνωση του metocrete.gr η θερμοκρασία θα φθάσει σήμερα τους 35 βαθμούς Κελσίου.

kairos

Αναλυτικά η πρόγνωση ανά νομό έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 34 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ έως ΒΔ, εντάσεως από 2 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 28 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 0 έως 2 μποφόρ απο ΝΑ έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 27 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 1 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 24 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για την υπόλοιπη Ελλάδα

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σύμφωνα με το meteo.gr σήμερα αναμένεται ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα και μόνο από το μεσημέρι και έπειτα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα βόρεια και βορειοδυτικά ηπειρωτικά και το Βόρειο Ιόνιο, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές, παροδικές βροχές.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 21 έως 40, στα νησιά του Ιονίου από 20 έως 31, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 36, και στην Κρήτη από 18 έως 34.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα γίνουν νότιοι 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, όμως μετά το μεσημέρι θα γίνουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως στη περιοχή των Δωδεκανήσων θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση