HomeΕΛΛΑΔΑΡώσοι τουρίστες: Τουρκία, Ελλάδα και… Ρωσία στις πρώτες επιλογές τους

Ρώσοι τουρίστες: Τουρκία, Ελλάδα και… Ρωσία στις πρώτες επιλογές τους

Στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Κύπρος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι πιο δημοφιλείς προορισμοί που επιλέγουν οι Ρώσοι για τις καλοκαιρινές τους διακοπές είναι η τρόικα της Ρωσίας, Τουρκίας και Ελλάδας, ενώ στην τέταρτη θέση ακολουθεί η Κύπρος, η οποία αναβαθμίσθηκε σημαντικά καθώς πέρυσι βρίσκονταν στην έκτη θέση των προτιμήσεών τους. Αυτή την εικόνα κατέγραψε η έρευνα που παρουσιάζει το πρακτορείο Ria Novosti .

Σύμφωνα με την έρευνα οι Ρώσοι τουρίστες επιλέγουν πιο συχνά χώρες όπως η Τουρκία ( οι αγορές ταξιδίων εφέτος αυξήθηκαν κατά 42%), η Κύπρος, η Αμπχαζία και η Κίνα. Γενικά αυξήθηκε η ζήτηση για χώρες στις οποίες δεν χρειάζεται να πάρει κανείς εκ των προτέρων βίζα.

Η έρευνα διαπίστωσε μεταξύ των άλλων ότι σε όλους τους προορισμούς οι τιμές αυξήθηκαν σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Για παράδειγμα οι τιμές για την Αρμενία αυξήθηκαν κατά 62%. Κατά 53% αυξήθηκαν οι τιμές των ταξιδιών στα ΗΑΕ και κατά 46% στην Τσεχία. Οι τιμές των ταξιδίων εντός της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 19%.

Εξαίρεση αποτελούν η Κύπρος, όπου οι τιμές μειώθηκαν (-1%), η Τουρκία (-2%), η Ελλάδα(-4%), η Βουλγαρία(-8%) και η Κίνα (-25%).

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 30% των τουριστών επιλέγουν πακέτα all inclusive. Τα πλέον δημοφιλή ξενοδοχεία που επιλέγουν οι Ρώσοι τουρίστες είναι τα ξενοδοχεία τριών αστέρων (τα επιλέγουν το 39% των τουριστών).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση