HomeΚΡΗΤΗΣυνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στην Ανακύκλωση

Για τις συνθήκες εργασίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνέχισαν και σήμερα την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης. Όπως επισημαίνουν σε σχετική τους ανακοίνωση:

«Χθες πραγματοποιήθηκε η τετράωρη στάση  εργασίας έξω από τις πύλες του εργοστασίου ανακύκλωσης με τους εργαζόμενους να αποφασίζουν την κλιμάκωση του αγώνα τους στη Γενική Συνέλευση.

Σήμερα  το πρωί, βρισκόμενοι στο χώρο για την έναρξη της εργασίας τους, βρέθηκαν για πολλοστή φορά αντιμέτωποι με τις απαράδεκτες συνθήκες εργασίας που ο ίδιος ο εργολάβος έχει δημιουργήσει με συνέπεια τη μη συντήρηση του κλιματισμού, τη κακή κατάσταση των οχημάτων και την καθυστερημένη καταβολή των μισθών τους, αναγκάζοντας τους εργαζόμενους να μην μπορούν να εισέλθουν στην παραγωγή για εργασία και να παραμείνουν στο χώρο του εργοστασίου περιμένοντας από την εταιρία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μπορέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να ξεκινήσουν την εργασίας τους  με ασφάλεια χωρίς κινδύνους.

Διεκδικούμε:

  • Την Άμεση καταβολή του μισθού του μήνα Ιουνίου σε όλους τους εργαζόμενους. Καμία καθυστέρηση στην καταβολή του μισθού, η καταβολή του να γίνεται εντός πρώτου δεκαημέρου κάθε μήνα. Επίδοση των αποδείξεων μισθοδοσίας αμέσως μετά την εξόφληση της. Καμία καθυστέρηση και άρνηση καταβολής αποδείξεων μισθοδοσίας από πλευράς εταιρίας.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ, άμεση επαναφορά του 6ήμερου – 40ωρου για όλους.
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς σύμβαση. Άμεση υπογραφή σύμβασης όπως προβλέπεται από την εργατική νομοθεσία σε κάθε εργαζόμενο που έχει υπογράψει πρόσληψη έως και σήμερα με την εταιρία Waste Solutions και επίδοση του αντιγράφου της στον ίδιο.
  • Να σταματήσει ο απαράδεκτος μισθολογικός διαχωρισμός ανάμεσα σε παλιούς και νέους εργαζόμενους.
  • Άμεση και αναδρομική καταβολή της απλήρωτης υπερωρίας για όλο το χρονικό διάστημα που δουλεύουμε με την Waste Solutions σε όλους τους εργαζόμενους. Ενσωμάτωσή της στον μισθό. Επαναφορά του Βαρέου και Ανθυγιεινού Ενσήμου για όλους τους εργαζόμενους.
  • Ουσιαστικά μέτρα ασφάλειας και υγιεινής μέσα στο εργοστάσιο. Να ολοκληρωθεί η συντήρηση του μηχανολογικού εξοπλισμού.
  • Να υπογραφεί τώρα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Διαφήμιση
Διαφήμιση