Το Οροπέδιο Λασιθίου ήταν ο επόμενος σταθμός της επίσκεψης του προέδρου της ΝΔ στον νομό Λασιθίου. Μετά τον ΒΟΑΚ και τα προβλήματα της λειψυδρίας, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε αυτή τη φορά στις πολιτικές εξελίξεις τονίζοντας με έμφαση από το Δημαρχείο Οροπεδίου ότι αυτές θα είναι ραγδαίες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι εκλογές είναι προ των θυρών και σημείωσε ότι η ΝΔ θα προχωρήσει σε «επανεκκίνηση της χώρας».

mhtsotakhs-oropedio

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στο Τζερμιάδων και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει διά ζώσης με τους κατοίκους της περιοχής. Επισήμανε ότι οι ορεινοί δήμοι τραβούν το προσωπικό ενδιαφέρον του ενώ άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα αρδευτικά έργα που έχουν τελματώσει.

Το πρωί στη Σητεία ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε στο μεγάλο αναπτυξιακό έργο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, ενώ στη σύσκεψη που διοργανώθηκε στην Ιεράπετρα αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόβλημα της λειψυδρίας που ταλανίζει το νησί.

Πιο συγκεκριμένα στη Σητεία ο κ. Μητσοτάκης, αναφερόμενος στον ΒΟΑΚ χαρακτήρισε το έργο «ως τη μαύρη τρύπα ολόκληρης της χώρας» και διατύπωσε την προσωπική δέσμευση όπως είπε χαρακτηριστικά η ολοκλήρωση του οδικού άξονα από το ένα άκρο της Κρήτης έως το άλλο να αποτελέσει το πρώτο αναπτυξιακό έργο που θα υλοποιηθεί.

shteia4

«Είναι αδιανόητο» είπε μεταξύ άλλων «ένα νησί του μεγέθους της Κρήτης να στερείται μιας τόσο βασικής υποδομής σε σύγκριση με άλλες περιοχές της χώρας».

Στην Ιεράπετρα, ο κ. Μητσοτάκης προήδρευσε σύσκεψης που διοργάνωσε η δημοτική αρχή με αντικείμενο το πρόβλημα της λειψυδρίας. Η σύσκεψη έλαβε χώρα στο Δημοτικό Μέγαρο και ο πρόεδρος της ΝΔ επισήμανε πως είναι αδήριτη ανάγκη η άμεση λήψη μέτρων.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως τα μέτρα θα ενταχθούν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η ΝΔ με στόχο την πραγματοποίηση δράσεων οι οποίες θα αφορούν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κλιματική αλλαγή.

mhtsotakhs-ierapetra-leipsydria

Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως καλό θα ήταν οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες αλλά και οι ακαδημαϊκοί, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αντιμετώπιση του οξύτατου φαινομένου. «Λαμβάνουμε πρωτοβουλίες» είπε χαρακτηριστικά «θέλουμε όμως να σας ακούσουμε. Καταθέστε τις προτάσεις σας μέσα από ανοιχτές διαδικασίες».

ierapetra-leispydria2

Στη διάρκεια της σύσκεψης ο δήμαρχος Ιεράπετρας ανακοίνωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ένας από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης να μετονομαστεί σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη». Ο πρόεδρος της ΝΔ στο άκουσμα της απόφασης αυτής δεν έκρυψε τη συγκίνησή του.

ierapetra-leipsydria

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε επισκεφθεί το φράγμα των Μπραμιανών από όπου δήλωσε ότι «Η έλλειψη νερού είναι και επίσημα πια, ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους παγκοσμίως. Η Κρήτη είναι ευάλωτη στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Στόχος μας πρέπει να είναι η αξιοποίηση και ορθολογική διαχείριση των υδάτινων πόρων».

Απόψε ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή ονοματοδοσίας δρόμου του Δήμου Μαλεβιζίου σε «οδό Κωνσταντίνου Μητσοτάκη».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση