HomeHL-GreeceΚουβέλης: Επιλογή Ερντογάν η σύλληψη των 2 Ελλήνων

Κουβέλης: Επιλογή Ερντογάν η σύλληψη των 2 Ελλήνων

Μπορεί να μείνουν στη φυλακή για 18 μήνες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας Φώτης Κουβέλης δεν απέκλεισε σήμεα το ενδεχόμενο οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης να παραμείνουν προφυλακισμένοι 18 μήνες.

Ο κ. Κουβέλης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ χαρακτήρισε «επιλογή Ερντογάν» τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών.

«Η σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών και απαράδεκτη κράτησή τους, αποτελεί μια πολιτική επιλογή από την πλευρά της Τουρκίας, του Ερντογάν συγκεκριμένα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης, ενώ συμπλήρωσε ότι παρόμοια περιστατικά λύνονταν συνήθως «με ένα απλό τηλεφώνημα». «Ο Ερντογάν, το ενέταξε στην κλίμακα της έντασης που θέλει να έχει με τη χώρα μας», πρόσθεσε.

Ο αναπληρωτής ΥΠΕΘΑ επανέλαβε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανταλλαγής τους. Ούτε με τους 8 Τούρκους που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία ούτε με τους εννέα που συνελήφθησαν πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης χαρακτήρισε προσχηματικές τις αιτιάσεις των τουρκικών αρχών που αρνήθηκαν το νέο αίτημα φυλάκισης που κατέθεσαν οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος στα κινητά τους. «Τα τηλέφωνά των δυο στρατιωτικών έχουν το πιο απλό λογισμικό, δεν βρήκαν τίποτα», τόνισε.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση