HomeHL-SportsΛεωνίδας Λεουτσάκος: «Προχωράμε κανονικά με 16 ομάδες»

Λεωνίδας Λεουτσάκος: «Προχωράμε κανονικά με 16 ομάδες»

Τι είπε ο πρόεδρος της Ένωσης Β' Εθνικής για την αναδιάρθρωση και τις χορηγίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το βλέμμα στις εξελίξεις για την αναδιάρθρωση των κατηγοριών έχουν σταθερά στη Β’ Εθνική, με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο να τονίζει την Τετάρτη  ότι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί κανονικά με 16 ομάδες.

Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής, μιλώντας στον «Fair Play FM 96,1», αναφέρθηκε και στο ζήτημα των χορηγιών, λέγοντας σχετικά: «Εμείς στη συνάντηση που κάναμε με τον υπουργό είχαμε συμφωνήσει σε αυτές τις προτάσεις. Από τη στιγμή που οι ομάδες της κατηγορίας θα είναι βιώσιμες.

Επειδή η κατηγορία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βιωσιμότητας. Αλλά τώρα δεν το βλέπω να προχωρά η συμφωνία. Εγώ θέλω να κάνω μια ένσταση σε όλα αυτά. Δεν έχουμε καθίσει ποτέ όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για να συζητήσουμε.

Να καταθέσουμε τις απόψεις μας. Θα πρέπει επίσης να δούμε τι θα γίνει και με τη Γ’ Εθνική. Δεν είναι μόνο η Σούπερ Λίγκα και η Φούτμπολ Λιγκ. Δεν γίνεται να συζητάμε ο καθένας ξεχωριστά.

Εμείς προχωράμε κανονικά με 16 ομάδες. Και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς σαν διοίκηση να βρούμε χορηγίες. Ψάχνουμε ήδη κάποιες χορηγίες. Εάν δεν γίνει η αναδιάρθρωση, εμείς θα πρέπει να τρέξουμε.

Έχουμε κάνει ήδη μια επαφή για μια χορηγία και ελπίζουμε να προχωρήσει γρήγορα. Θα είναι καλό να υπάρχει μια στήριξη στις επαρχιακές ομάδες. Και έγινε μια συζήτηση σε πολύ καλό επίπεδο.

Φυσικά θα μιλήσουμε και με την ΕΡΤ, με την οποία θέλουμε να ανανεώσουμε τη συνεργασία μας. Ο υπουργός έχει πει ότι θα μας βοηθήσει με το θέμα της ΕΡΤ. Εγώ θέλω να πιστεύω πως θα γίνει η αναδιάρθρωση. Για να γίνουν βιώσιμες οι ομάδες της κατηγορίας».

Ενώ για την αναδιάρθρωση είπε: «Το αρχικό σχέδιο για την αναδιάρθρωση ήταν να ανεβαίνουν δυο από τη Φούτμπολ Λιγκ και να υποβιβάζονται έξι από την πρώτη κατηγορία. Και ακριβώς εκεί είναι η διαφωνία με τη Σούπερ Λιγκ. Δεν θέλουν να γίνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή. Και μετά από τη Φούτμπολ Λιγκ θα υποβιβαστούν 4 ομάδες.

Θα γίνει ένα πρωτάθλημα με 12 ομάδες, αλλά με αυξημένα έσοδα. Επιπλέον θα πρέπει να πω ότι εμάς η Σούπερ Λίγκα μάς χρωστάει περίπου 16 εκατομμύρια ευρώ. Η Ελλάδα είναι το μόνο πρωτάθλημα που η πρώτη κατηγορία δεν βοηθά τις υπόλοιπες. Τις επόμενες μέρες θα γίνει μια συνάντηση και με τον υπουργό».

Διαφήμιση
Διαφήμιση