Στον εισαγγελέα Ηρακλείου  οδηγήθηκαν οι συλληφθέντες για το κύκλωμα εμπορίας όπλων.

Λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι αστυνομικοί του Ηρακλείου οδήγησαν τους 6 συλληφθέντες στο Δικαστικό Μέγαρο . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δικηγόρος της υπόθεσης είναι ο Γιώργος Κοκκοσάλης.

opla-organosi

Έρευνες και στην υπόλοιπη Ελλάδα

Έρευνες σε όλη την Ελλάδα πραγματοποιούν τα τελευταία 24ωρα οι αστυνομικές αρχές για το κύκλωμα λαθρεμπορίου όπλων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι αστυνομικοί ερευνούν διεξοδικά 56 συνολικά υποθέσεις αγοραπωλησίας οπλισμού που έγιναν σε διάφορα σημεία στην επικράτεια και έχουν σχέση με το συγκεκριμένο κύκλωμα.

55χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας ο «εγκέφαλος»

Ένας γνωστός επιχειρηματίας του Ηρακλείου φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος.

Ο 55χρονος άνδρας, ο οποίος διατηρεί κατάστημα με κυνηγετικά είδη στην πόλη του Ηρακλείου, βρίσκεται από χθες – όπως ήδη έχει γράψει το cretapost – στα χέρια των αρχών μαζί με μέλη της οικογένειάς του που φαίνεται πως είχαν ενεργό ρόλο στο κύκλωμα.

Συνολικά έχουν – μέχρι στιγμής – συλληφθεί εφτά άτομα και συγκεκριμένα πέντε άνδρας και μία γυναίκα, ηλικίας από 29 έως 55 χρόνων, στο Ηράκλειο και ένας άνδρας στην Ημαθία και κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα και της νομοθεσίας περί όπλων.

Ποιος ο ρόλος του 55χρονου

Ο 55χρονος Ηρακλειώτης επιχειρηματίας ο οποίος ήταν και ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος έκανε τις παραγγελίες, ήταν ο αρχικός αποδέκτης του οπλισμού ενώ έβρισκε και τους πελάτες.

Ο ίδιος έπαιρνε τηλέφωνο σε χώρες του εξωτερικού – κυρίως στα Βαλκάνια και την Βουλγαρία – παράγγελνε από όπλα, σφαίρες μέχρι και τέιζερ με τους προμηθευτές να φτιάχνουν τα δέματα και να στέλνουν σε εκείνον. Μάλιστα, μόνο το τελευταίο πεντάμηνο τρεις φορές οι αστυνομικοί κατάσχεσαν μεγάλες ποσότητες οπλισμού που είχαν ως παραλήπτη τον 55χρονο.

Στη συνέχεια τα όπλα και τα είδη οπλισμού φυλάσσονταν σε διάφορα μέρη με τους υπόλοιπους συλληφθέντες να είχαν τον ρόλο του φύλακα αλλά και της αποθήκευσης.

Η πώληση των όπλων γινόταν είτε με ραντεβού σε κάποιο σημείο της Κρήτης, είτε στέλνονταν σε άλλα μέρη της Ελλάδος με courier με εντολή βέβαια να φτάσουν ακτοπλοϊκώς στην Αθήνα και όχι με αεροπλάνο ώστε να μην περάσουν από ενδελεχή έλεγχο.

Άλλες φορές βέβαια οι πελάτες μπορούσαν να βρουν την… πραμάτεια του κυκλώματος και μέσω ίντερνετ.

Μέχρι στιγμής έχουν εξακριβωθεί 56 περιπτώσεις παράνομης πώλησης όπλων και λοιπών ειδών οπλισμού, από αγοραστές που κατοικούν σε διάφορες περιοχές της επικράτειας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση