HomeΕΛΛΑΔΑ«Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών θα έχει συνέπειες»

«Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών θα έχει συνέπειες»

Το μήνυμα της Μόσχας στην Αθήνα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Αθήνα θα έχει συνέπειες, τόνισε την Πέμπτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

«Πιστεύουμε ότι οι Έλληνες θα έπρεπε να έχουν επικοινωνήσει με τους Ρώσους συνεργάτες τους και όχι να παρασυρθούν από τη βρώμικη πρόκληση, στην οποία, δυστυχώς, η Αθήνα σύρθηκε», σημείωσε σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

«Δυστυχώς, φυσικά, μιλάμε για πολιτική. Τέτοια πράγματα δεν μένουν χωρίς συνέπειες. Δεν εξαφανίζονται δίχως να αφήσουν ένα ίχνος. Βέβαια, δυστυχώς, όλα αυτά ρίχνουν σκιά στις διμερείς σχέσεις, χωρίς να εισάγουν κανένα εποικοδομητικό στοιχείο», συμπλήρωσε η ίδια.

Είχαν προηγηθεί λίγες ημέρες πριν οι δηλώσεις του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για το ίδιο ζήτημα, στην εκπομπή του διάσημου αμερικανού δημοσιογράφου, Λάρι Κινγκ. Η Ελλάδα κινείται όπως και πολλές χώρες της Δύσης εναντίον της Ρωσίας, δηλαδή «στη βάση του πιθανού, χωρίς όμως να έχει στοιχεία», ανέφερε ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το γεγονός ότι δεν βρίσκεται άλλη εξήγηση, οδηγεί αυτομάτως δυτικές χώρες στο ίδιο συμπέρασμα, πως για διάφορα γεγονότα που δεν υπάρχει εξήγηση, ευθύνεται η Μόσχα.

«Τα τελευταία γεγονότα και οι απελάσεις διπλωματών από την Ελλάδα ακολουθούν ακριβώς αυτόν τον δρόμο. Του πολύ πιθανού, χωρίς να δίνεται κάποιο στοιχείο ή κάποια απόδειξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Λαβρόφ.

«Είδαμε και στις σχέσεις μας με το Ηνωμένο Βασίλειο, που πριν δέκα χρόνια μας κατηγόρησε για τη δηλητηρίαση του πρώην πράκτορα Λιτβινένκο, σε μια δίκη που ήταν μυστική, ότι κατέληξε στο συμπέρασμα πως η Ρωσία ήταν υπεύθυνη γι’ αυτό», τόνισε ο ρώσος ΥΠΕΞ.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση