HomeHL-9Oι «Σουμάχερ» του ΒΟΑΚ – Τρομακτικές εικόνες στην εθνική

Oι «Σουμάχερ» του ΒΟΑΚ – Τρομακτικές εικόνες στην εθνική

Τι περιγράφει γνωστός Ηρακλειώτης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τις τρομακτικές εικόνες στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης, οδηγών που προσπερνούν σε επικίνδυνα σημεία, κατέγραψε γνωστός Ηρακλειώτες κατά την επιστροφή του από επαγγελματικό ταξίδι.

Ο Μιχάλης Ρασιδάκης αποτύπωσε όλη την πραγματικότητα της οδηγικής συμπεριφοράς τόσο των Κρητικών όσο και των επισκεπτών του νησιού σε μία… ανάρτηση.

Δείτε τι αναφέρει:

Την Τρίτη 18 Ιούλη το μεσημέρι επέστρεφα από επαγγελματικό ταξίδι στον Αγιο Νικόλαο και μπροστά μου ήταν ένα βυτιοφόρο το οποίο κινούνταν με κανονική ταχύτητα 80 χιλιομέτρων την ώρα. Ηθελα να μετρήσω πόσα αυτοκίνητα θα το προσπεράσουν σε μια απόσταση 40 χιλιομέτρων μέχρι τη Χερσόνησσο.

Ο απολογισμός τρομακτικός !!

Σταμάτησα να μετράω στα 40 αυτοκίνητα… Μπορείτε να δείτε μερικές φωτογραφίες που κατέγραψε η ενσωματωμένη στον καθρέπτη του αυτοκινήτου μου κάμερα.

Αυτοκίνητα ενοικιαζόμενα μικρού κυβισμού να τρέχουν με ταχύτητες άνω των 120 χιλιομέτρων, φορτηγά να προσπερνούν επικίνδυνα πατώντας τη διπλή διαχωριστική γραμμή. Οι παραβάτες του ΚΟΚ δεν είναι μόνο οι κρητικοί μαγκες που ξέρουν τον δρόμο και το αυτοκίνητο τους πάει μόνο του «σφαίρα» … αλλά και οι επισκέπτες που έρχονται για πρώτη φορά και ίσως έχουν ραντεβού με τον «Χάρο» … Την μεγαλύτερη εντύπωση μου έκαναν οι «επαγγελματίες» με τα τουριστικά λεωφορεία και τα μεγάλα φορτηγά τα οποία βεβαίως παραβίαζαν τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας με την επικίνδυνη αυτή προσπέραση…

Ηταν θέμα τύχης που δεν έγινε κάποιο ατύχημα …

Αν υπολογίσουμε το χρόνο που κερδίζει κάποιος που κινείται με 80 χιλιόμετρα κανονικά πίσω από ένα βαρύ όχημα και δεν το προσπερνά αντικανονικά θα δούμε ότι στην απόσταση των 40 χιλιομέτρων «κερδίζει» 4 – 5 λεπτά !!! Αξίζει για αυτό το «κέρδισμα» του χρόνου να μπει σε κίνδυνο η ζωή του ανεγκέφαλου αυτού οδηγού αλλά και του ανυποψίαστου οδηγού που έρχεται από την αντίθετη κατευθυνση ?? Τι φταίει και το «παίζουν» πολλοί οδηγοί «Σουμάχερ» της ασφάλτου με αντικανονική συμπεριφορά ? Το έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι θέμα παιδείας αλλά θα συμπληρώσω εδώ ότι ο μέσος οδηγός είναι γενικά εκνευρισμένος και βιαστικός και «ξεσπάει» στο πετάλι του γκαζιού ….

Το έχω πει αρκετές φορές και θα το επαναλάβω ακόμα μια φορά !! «Κατά τύχη ζούμε …» στην Κρήτη και ιδιαίτερα στον ΒΟΑΚ… (Βόρειος Οδικός Αξονας Κρήτης…)

Ας ευχηθούμε να προστατεύει ο Θεός τους οδηγούς που κινούνται στον ΒΟΑΚ ώστε να μην έχουμε άλλα θύματα τη φετινή χρονιά αφού δεν μπορεί να τους προστατέψει το μυαλό τους …

Διαφήμιση
Διαφήμιση