Ο γνωστός μουσικός Γιώργος Μαυρομανωλάκης άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο σε ηλικία 40 ετών βυθίζοντας στο πένθος τους συγγενείς του και τον καλλιτεχνικό κόσμο της Κρήτης.

Η κηδεία του αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα στις 4 το απόγευμα στον Κρουσώνα.

Δείτε το αντίο του Ρος Ντέιλι:

Βιογραφικό

Ο Γιώργος Μαυρομανωλάκης γεννήθηκε το 1978 στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σε μικρή ηλικία παρακολούθησε μαθήματα στο Ελληνικό ωδείο Ηρακλείου και στην εφηβεία άρχισε να μελετά παραδοσιακά όργανα όπως λαούτο και μαντολίνο και αργότερα κιθάρα και ούτι. Είχε ασχοληθεί με διάφορες παραδόσεις της Ελλάδας καθώς επίσης και με το Ρεμπέτικο και το σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι. Τα τελευταία χρόνια ασχολιόταν με τη μουσική παράδοση της ευρύτερης ανατολής και των Βαλκανιών.

Από το 1996 εμφανιζο΄ταν σε πολλές μουσικές σκηνές και μουσικούς χώρους γενικότερα, καθώς επίσης και σε συναυλίες και φεστιβάλ σε όλη την Ελλάδα.

Είχε συνεργαστεί με καταξιωμένους μουσικούς όπως o Yurdal Tokcan, o Gőksel Baktagir , o RossDaly, οι Χαΐνηδες, ο Ψαρογιάννης, ο Αβυσσινός, ο Μανώλης Πάππος,η Μαρία Κώτη, η Αφεντούλα Ραζέλη, ο Γιάννης Παξιμαδάκης, ο Γιώργος Μανωλάκης και άλλους πολλούς. Κατά καιρούς συμμετείχε στις ορχήστρες διάφορων παραδοσιακών χορωδιών όπως του Δήμου Αρχανών-Αστερουσίων, τη χορωδία Μικρασιατών του Αγ. Πολύκαρπου, τη χορωδία του συλλόγου  Αλατσατιανών Ηρακλείου και άλλες.

Είχε παρακολουθήσει σεμινάρια με διάσημους μουσικούς , όπως τον βιρτουόζο ουτίστα Yurdal Tokcan(Ούτι), τον Ross Daly(Σύνθεση & Ενορχήστρωση), τον Ahmet Erdoğdular(Κλασικό Ωθομανικό Τραγούδι) , τον Χάρη Λαμπράκη(σύνθεση & Αυτοσχεδιαμός, ρυθμικός αυτοσχεδιασμός), Erkan Oğur(άταστη κιθάρα) τον Daud Khan Sadozai(Αυγάνικο Rabab) και άλλους στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος στο Χουδέτσι Ηρακλείου.

Έχει κυκλοφορήσει ένα προσωπικό cd με τίτλο »Καρπός». Συμμετέχει επίσης ως συνθέτης και στιχουργός στον δίσκο της Αφεντούλας Ραζέλη με τίτλο ‘’Ξυπνήστε Χαρές Μου’’.

Τα τελευταία χρόνια παρέδιδε σεμινάρια στο ούτι και στη βασική θεωρεία των Μακάμ, στο μουσικό εργαστήριο Λαβύρινθος. Είχε διδάξει μουσική στο μουσικό σχολείο Ηρακλείου.

Ήταν πτυχιούχος Ηλεκτρονικός του ΤΕΙ Κρήτης-Παρ/τημα Χανίων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση