HomeΕΛΛΑΔΑΔια χειρός Χουλιαράκη παραποιήθηκε η συλλογική σύμβαση στην ΕΑΒ

Δια χειρός Χουλιαράκη παραποιήθηκε η συλλογική σύμβαση στην ΕΑΒ

Σοβαρές καταγγελίες από τους εργαζόμενους

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια πρωτάκουστη παρέμβαση, με χειρόγραφες αλλαγές από το υπουργείο Οικονομικών, στη συλλογική σύμβαση εργασίας της ΕΑΒ καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στην Αεροπορική Βιομηχανία και η ΓΣΕΕ.

Η σύμβαση των εργαζομένων στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία με την διοίκηση της ΕΑΒ είχε υπογραφεί στις 12 Οκτωβρίου 2017. Επτά μήνες μετά στις 25 Μαΐου του 2018, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών διά του αναπληρωτή Υπουργού Γιώργου Χουλιαράκη όπως κατείγγειλαν σήμερα η ΓΣΕΕ, η ΠΟΕΜ και το σωματείο εργαζομένων στην ΕΑΒ , παρουσιάζοντας τα επίσημα έγγραφα αφαίρεσε άρθρο υπέρ των εργαζομένων και τροποποίησε άρθρα της σύμβασης. Μάλιστα σύμφωνα με την τροποποιημένη (παραποιημένη κατά τους εργαζόμενους και νομικούς κύκλους της ΓΣΕΕ) διέγραψε και πρόσθεσε… χειρόγραφα τι πρέπει να ισχύσει χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί το σωματείο.

Η τροποποιημένη σύμβαση με τις χειρόγραφες αλλαγές αναρτήθηκε στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ του Υπουργείου Εργασίας και μάλιστα όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι με τις προσωπικές σημειώσεις του αναπληρωτή υπουργού προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων από τους εργαζόμενους.

Η σύμβαση προέβλεπε καταβολή επιδομάτων στους εργαζόμενους , η οποία ερχόταν σε ευθεία αντίθεση με την τροπολογία για τη δημοσιονομική πολιτική στις ΔΕΚΟ που είχε ψηφιστεί πέρυσι το καλοκαίρι . Ωστόσο αντί για ενημέρωση, διάλογο η υπογραφή νέας σύμβασης , τα στελέχη του υπουργείου οικονομικών επέλεξαν την πρωτοφανή παρέμβαση με προσωπικές σημειώσεις για να ακυρώσουν οποιαδήποτε παροχή προσέκρουε στις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου σήμερα στο αμφιθέατρο της ΓΣΕΕ ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης έκανε λόγο για παράνομη και πρωτόγνωρη ενέργεια ενώ για πραξικοπηματική ενέργεια που φανερώνει την αυταρχική ενέργεια της κυβέρνησης μίλησε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Θανάσης Δανούσης.

Το σωματείο εργαζομένων της ΕΑΒ έχει ζητήσει κατ´ επανάληψη συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο οποίος υπογράφει επίσης την τροποποιημένη σύμβαση, χωρίς να έχει βρει έως τώρα ανταπόκριση.

Τα συνδικάτα έχουν καταθέσει αγωγή κατά της διοίκησης της ΕΑΒ η οποία εκδικάζεται τον Σεπτέμβριο απαιτώντας να εφαρμοστεί η σύμβαση που έχουν υπογράψει εργαζόμενοι και διοίκηση στις 12 Οκτωβρίου του 2017 πριν παραποιηθεί από το υπουργείο Οικονομικών.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση