HomeHL-9Παρουσιάστηκε το λεύκωμα “Χανιά: Ταξίδι στο Όνειρο”

Παρουσιάστηκε το λεύκωμα “Χανιά: Ταξίδι στο Όνειρο”

Στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε μια “ζεστή” εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων και πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα το απόγευμα στο Θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Ενετικό λιμάνι Χανίων, έγινε η παρουσίαση του λευκώματος “Χανιά: Ταξίδι στο Όνειρο”, μέσω του οποίου αναδεικνύονται η ομορφιά και η ιστορία της πόλης μας.

Ένα βιβλίο 240 σελίδων, με πλούσιο και υψηλής ποιότητας φωτογραφικό υλικό, με την επιμέλεια του Γιάννη Γιαννέλου, ενώ την επιμέλεια των κειμένων έκανε ο Γιώργος Κουκουράκης.

Ο “οικοδεσπότης” της εκδήλωσης Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας καλωσόρισε του εκλεκτούς καλεσμένους και τον κόσμο που γέμισε την αίθουσα του Θεάτρου, τονίζοντας ότι:

Πρόκειται για ένα λεύκωμα που προκαλεί ακαταμάχητη επιθυμία στον αναγνώστη που δε ζει εδώ να επισκεφτεί τα Χανιά και σε εμάς να δώσει την ευκαιρία να εκτιμήσουμε ακόμα περισσότερο την αξία του τόπου μας.

Θεωρώ ότι ο στόχος επιτεύχθηκε στο ακέραιο και το αποτέλεσμα δικαιώνει την επιλογή. Από τη  συνεργασία αυτή ο Δήμος μας, πέραν του δίγλωσσου λευκώματος, θα έχει πλέον στη διάθεσή του έναν  πραγματικό πλούτο, τις 2.000 καταπληκτικές φωτογραφίες υψηλής  αισθητικής, τις οποίες θα χρησιμοποιούμε για την τουριστική προβολή του τόπου μας.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αντιδήμαρχο κ. Ελευθερία Αλιφιεράκη, που είχε την αρμοδιότητα για την επιτυχή επιμέλεια όλης της διαδικασίας της έκδοσης. Θερμές ευχαριστίες επιτρέψτε μου να εκφράσω και στους εκλεκτούς συντελεστές της έκδοσης, τον εξαιρετικό φωτογράφο Γιάννη Γιαννέλο και τον Γιώργο Κουκουράκη που επιμελήθηκε τα εξαιρετικά κείμενα που συνοδεύουν τις εικόνες.

Στον καταληκτικό του λόγο, ο Δήμαρχος Χανίων ανέφερε: Ως δημοτική αρχή θα έχουμε καταφέρει να δείξουμε πολλά νέα πράγματα, πολλές νέες ιδέες, ανάδειξη μνημείων, βελτίωση στην ποιότητα της ζωής της πόλης, διότι, οι πόλεις εξελίσσονται και πρέπει να εξελίσσονται.

Επίσημοι προσκεκλημένοι της εκδήλωσης, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Υγείας, Γιώργος Σταθάκης, ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος “Το Ποτάμι”, Σταύρος Θεοδωράκης, η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, η Διευθύντρια του Μουσείου Τυπογραφίας Ελία Κουμή και η Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του εκδοτικού οίκου “Μίλητος”, Εύα Μάντακα, οι οποίοι με ομιλίες τους, έκαστος με τον δικό του τρόπο, χαιρέτησαν την πρωτοβουλία για την έκδοση αυτού του λευκώματος “Χανιά: Ταξίδι στο Όνειρο”.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και πλήθος κόσμου.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση