HomeCity Guide“ Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2018 Δήμου Πλατανιά ”

“ Πολιτιστικές Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2018 Δήμου Πλατανιά ”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο Δημαρχείο Πλατανιά στο Γεράνι, παραχωρήθηκε σήμερα συνέντευξη τύπου με θέμα “Πολιτιστικές  Εκδηλώσεις – Καλοκαίρι 2018  Δήμου Πλατανιά”.

Στη σχετική παρουσίαση ο Δήμαρχος Πλατανιά  Γιάννης Μαλανδράκης, μεταξύ των άλλων, σημείωσε :

Ο Πολιτισμός αποτελεί για τον Δήμο Πλατανιά τομέα που επενδύει σταθερά. Πιστεύοντας στην δυναμική που μπορεί να αναπτυχθεί μέσα από τον αρμονικό συνδυασμό  πολιτιστικού αποθέματος, προβολής των  προϊόντων της τοπικής γης , του φυσικού μας περιβάλλοντος   αλλά και των τουριστικών επιλογών  που πρέπει έχει ο επισκέπτης,  παρουσιάζουμε  για μια ακόμη χρονιά πλούσιες πολιτιστικές δράσεις για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες του Δήμου μας….»

Ο Δήμος Πλατανιά σε μια δυναμική συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου, αλλά και σε σταθερή συνεργασία με  Τοπικούς φορείς   Πολιτιστικούς και Αναπτυξιακούς συλλόγους, καθώς και σε συνεργασία με  καταξιωμένους καλλιτέχνες και δημιουργούς, καταθέτουμε για το 2018 ένα πρόγραμμα – το οποίο σε συνδυασμό με τις παραδοσιακές εκδηλώσεις Κρητικής Μουσικής των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου μας, καλύπτει πολλές και διαφορετικές μορφές πολιτιστικών δράσεων. Μουσική, χορός, θέατρο, κινηματογράφος, γευσιγνωσίες και οινογευσίες, είναι μερικές από τις Πολιτιστικές προτάσεις που θα συναντήσει ο επισκέπτης  στον Δήμο Πλατανιά τους επόμενους  μήνες.

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Μαλανδράκης στις δράσεις του  8ου Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός” το οποίο συνεχίζοντας την μορφή των τελευταίων χρόνων δημιουργεί μια σειρά από βιωματικού χαρακτήρα δράσεις (οινογευσίες, γευσιγνωσίες, εμπειρίες σε χώρους παραγωγής τοπικών προϊόντων, μουσικοχορευτικές δράσεις κ.α) με στόχο την γνωριμία του τόπου μας από τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο του εμπλουτισμού των πολιτιστικών δράσεων του, ο Δήμος Πλατανιά σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων συνεχίζει για δεύτερη χρονιά την  αναβίωση του θερινού σινεμά στην ενδοχώρα, με θέμα «ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ».

Σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους ο Δήμος καλεί, τον κάθε δημότη ή επισκέπτη μας,  σε αποσπερίδες στις πλατείες κάτω από τα αστέρια με αφορμή μια καλή ταινία.

Κλείνοντας ο  κ. Μαλανδράκης σημείωσε »…κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών πραγματοποιούνται δεκάδες εκδηλώσεις στην ενδοχώρα του Δήμου Πλατανιά. Τις εκδηλώσεις αυτές στηρίζει έμπρακτα ο Δήμος, σε συνεργασία με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με ποικίλους τρόπους ως ελάχιστη υποχρέωση στους δημότες αλλά και στους επισκέπτες του καλοκαιριού.

Για όλες τις εκδηλώσεις αυτές κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ενημερωθεί από τα προγράμματα του Δήμου,  από τον έντυπο οδηγό της ΈΠΟΦΕΚ και της Παγκρήτιας Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων που κυκλοφορεί με την στήριξη και του Δήμου Πλατανιά  και φυσικά από το site του Δήμου www.platanias.gr .

Στην συνέντευξη παρόντες εκτός του Δημάρχου Πλατανιά  ήταν , ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Νικόλαος Δασκαλάκης , ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά στο πρόγραμμα και στην ποικιλία των δράσεων που πραγματοποιούνται.

Επίσης ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Πλατανιά κ. Αντώνης Καπνισάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην στήριξη από τη ΚΕΔΗΠ των δράσεων για τα τοπικά προϊόντα και τις ενέργειες προβολής τους,  ενώ  ο Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων κ. Ματθαίος Φραντζεσκάκης εστίασε στη συνέχιση της έκθεσης ‘ ΖΟΡΜΠΑΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ’ , που συνεχίζεται στο εμπορικό κέντρο του Πλατανιά OLEA.

Ο Δήμαρχος κος Μαλανδράκης Γιάννης τέλος, ευχαρίστησε τον  Περιφερειάρχη Κρήτης  Κο Σταύρο Αρναουτάκη,για τη σταθερή του στήριξη κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ του Δήμου μας,  το ΕΒΕ Χανίων και τον πρόεδρο του Κο Αντώνιο Ροκάκη, για τη συνέχιση και τη σταθερή στήριξη προς το Δήμο, καθώς  το Χρυσό Χορηγό “ AVRA IMPERIAL» που στηρίζει διαχρονικά το Φεστιβάλ “Γη Πολιτισμός Τουρισμός” του Δήμου, αλλά και το σύνολο των χορηγών που μας υποστηρίζουν, όλα αυτά τα χρόνια.

Επίσης ευχαρίστησε τα ΜΜΕ του τόπου μας για τη στήριξη προβολής και ενημέρωσης, των δράσεων του Δήμου Πλατανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση