HomeHL-9Φωτιές στην Κρήτη: Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Φωτιές στην Κρήτη: Ποια η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα

Υπό μερικό έλεγχο στα Φαλάσαρνα και το Αρολίθι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έπειτα από αρκετές ώρες μάχη με τις φλόγες οι πυροσβέστες κατάφεραν και έθεσαν υπό μερικό έλεγχο τα πύρινα μέτωπα που εκδηλώθηκαν χθες στην Κρήτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η φωτιά στο χωριό Αρολίθι στο Αμάρι Ρεθύμνου έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο από τις 6.50 το πρωί ενώ νωρίτερα, στις 3 τα ξημερώματα τέθηκε υπό μερικό έλεγχο και η πυρκαγιά στα Φαλάσαρνα.

Και στις δύο πυρκαγιές μένουν τέσσερα οχήματα με δέκα άνδρες.

Προσοχή: Υψηλός και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς στην Κρήτη

Πολύ υψηλός είναι και σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς σε περιοχές της Κρήτης.

Σύμφωνα με τον σχετικό χάρτη πρόβλεψης, της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι νομοί Ηρακλείου και Λασιθίου βρίσκονται στο… κίτρινο με τις αρχές να εφιστούν την προσοχή σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες των δύο νομών.

xarths

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί, όπως και οι δήμοι, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Διαφήμιση
Διαφήμιση