HomeHL-9Γαλλικός θρίαμβος στον τελικό του Μουντιάλ

Γαλλικός θρίαμβος στον τελικό του Μουντιάλ

Γαλλία-Κροατία 4-2

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση του ποδοσφαίρου με έξι γκολ αρκετές καλές φάσεις και δυνατές συγκινήσεις ήταν ο τελικός του Μουντιάλ της Ρωσίας, στον οποίο θριάμβευσε η Γαλλία καταφέρνοντας το δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της.

Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν επικράτησε την Κυριακή με το εμφατικό 4-2 της «χρβάτσα», στο καταληκτικό παιχνίδι της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο Λουζνίκι της Μόσχας κι έτσι ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλοπάτι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, για πρώτη φορά μετά το 1998, όταν τότε είχε σηκώσει το βαρύτιμο τρόπαιο στο τουρνουά που είχε διοργανωθεί στη χώρα της.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το συγκρότημα του Ντεσάν να δίνει την κατοχή της μπάλας στους Κροάτες, οι οποίοι προσπάθησαν να γίνουν απειλητικοί για την εστία του Λιορίς.

Πάντως αυτοί που άνοιξαν το σκορ ήταν οι Γάλλοι στο 19ο λεπτό με μία στατική φάση. Ο Γκριεζμάν εκτέλεσε ο ίδιος το (αυστηρό) φάουλ που κέρδισε και ο Μάντζουκιτς με κεφαλιά έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Στο 29′ όμως η ομάδα του Ντάλιτς έφερε το ματς στα ίσα με τον Πέρισιτς, ο οποίος με αριστερό βολέ νίκησε τον Λιορίς και έκανε το 1-1. Εννέα λεπτά αργότερα ωστόσο οι Γάλλοι ανέκτησαν το προβάδισμα.

Στο 38ο λεπτό ο διαιτητής Νέστορ Πιτάνα, αφού συμβουλεύτηκε το VAR, καταλόγισε πέναλτι υπέρ των «τρικολόρ» για το χέρι του Ιβάν Πέρισιτς μέσα στην περιοχή του Ντάνιελ Σούμπασιτς.

Την εσχάτη των ποινών ανέλαβε ο Γκριεζμάν, ο οποίος νίκησε τον Κροάτη γκολκίπερ, κάνοντας το 2-1 για την ομάδα του, την ώρα που οι Κροάτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα γι’αυτήν την απόφασή του Αργεντινού ρέφερι.

Στο δεύτερο μέρος η Γαλλία μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έκανε το 3-1 με πλασέ του Πογκμπά, με τον Μπαπέ στο 65′ να ανεβάζει και άλλο τον δείκτη του σκορ (4-1) με υπέροχο πλασέ.

Εντούτοις τέσσερα λεπτά αργότερα ο Λιορίς υπέπεσε σε μεγάλη γκάφα στην προσπάθειά του να κάνει ντρίπλα στον Μάντζουκιτς, κι έτσι είδε τον επιθετικό των Κροατών να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του.

Γκολ: 19′ αυτ. Μάντζούκιτς (Γαλλία), 29′ Πέρισιτς (Κροατία), 38′ πεν. Γκριεζμάν (Γαλλία), 59′ Πογκμπά (Γαλλία), 65′ Εμπαπέ (Γαλλία), 69′ Μάντζουκιτς (Κροατία)

Κίτρινες: 27′ Καντέ (Γαλλία), 41′ Ερναντέζ (Γαλλία)

Γαλλία: Γιορίς, Παβάρ, Βαράν, Ουμτιτί, Ερναντέζ, Πογκμπά, Καντέ (55′ Ενζονζί), Ματουιντί (73′ Τολισό), Γκριζμάν, Ζιρού (81′ Φεκίρ), Εμπαπέ.

Κροατία: Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Στρίνιτς (82′ Πιάτσα), Λόβρεν, Βίντα, Ράκιτιτς, Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς, Ρέμπιτς (71′ Κράμαριτς)

Διαφήμιση
Διαφήμιση