HomeHL-9Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς με κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς με κινητοποιήσεις στην Κρήτη

Αντιδρούν τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων του νησιού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεύτερη εβδομάδα των εκπτώσεων ξεκινά αύριο και όπως προβλέπεται από τη σχετική νομοθεσία, σήμερα επιτρέπεται η κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Για μια ακόμη φορά ωστόσο τα σωματεία και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των ιδιωτικών υπαλλήλων κατήλθαν σε κινητοποιήσεις ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς.

Η σημερινή κινητοποίηση υπενθυμίζεται πως είχε προσλάβει παγκρήτιο χαρακτήρα με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και 24ωρη απεργία, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Κρήτης.

Στο Ηράκλειο, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων διοργάνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10:30 το πρωί έξω από το Δικαστικό Μέγαρο.

15-7-1 15-7-66

Δείτε εδώ την ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Ηρακλείου

Πώς θα λειτουργήσει η αγορά

Υπενθυμίζεται πως η κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς είναι προαιρετική και όχι υποχρεωτική για τους εμπόρους. Εξάλλου, έχει παρατηρηθεί πως σε τοπικό επίπεδο τουλάχιστον οι επιχειρήσεις που βρίσκονται στα προάστια και περιμετρικά του εμπορικού – ιστορικού κέντρου δεν λειτουργούν τις Κυριακές. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπει η σχετική νομοθεσία τα εμπορικά καταστήματα μπορούν να λειτουργήσουν από τις 11:00 το πρωί έως τις 18:00 το απόγευμα με συνεχές ωράριο και έως τις 20:00 τα εμπορικά κέντρα και τα πολυκαταστήματα.

Όσον αφορά στην περίοδο των εκπτώσεων μέλη του Εμπορικού Συλλόγου συνιστούν στους καταναλωτές και αυτή τη φορά να στηρίξουν με τις επιλογές τους τους ντόπιους επιχειρηματίες συμβάλλοντας στην τοπική οικονομία.

Με την ολοκλήρωση της πρώτης εβδομάδας των εκπτώσεων οι καταναλωτές είναι ακόμη διστακτικοί και επιδίδονται κυρίως σε διερευνητικές βόλτες στην αγορά, περιμένοντας πιθανότατα – όσοι τουλάχιστον σχεδιάζουν να προχωρήσουν σε αγορές – μεγαλύτερη πτώση στις τιμές των προϊόντων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση