HomeΚΟΣΜΟΣΚύπρος: Προκλητική επιστολή Ακιντζί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας

Κύπρος: Προκλητική επιστολή Ακιντζί προς το Συμβούλιο Ασφαλείας

Η επιστολή κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προκλητική επιστολή του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί διαβίβασε η τουρκική αντιπροσωπεία στα Ηνωμένα Έθνη προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Η επιστολή, που ο Ακιντζί υπογράφει ως λεγόμενος Πρόεδρος της Τουρκικής Δημοκρατίας Βόρειας Κύπρου, κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο του Συμβουλίου Ασφαλείας και αποτελεί απάντηση στην επιστολή που απέστειλε ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης στις 25 Ιουνίου, 2018, με αφορμή την επικείμενη ανανέωση της εντολής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Ο κατοχικός ηγέτης χαρακτηρίζει νόμιμη την τουρκική εισβολή, προσθέτοντας ότι η παρουσία της Τουρκίας στο νησί δεν πρέπει να θεωρείται ως έκφραση επιθετικότητας, αλλά ως μέσο πρόληψης βίας κατά των Τουρκοκυπρίων.

Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Η παρουσία της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ είναι αναγκαία όσο υπάρχει κατοχή της Κύπρου

Η ειρηνευτική διαδικασία και οι διαπραγματεύσεις αποσκοπούν στον τερματισμό της κατοχής από την Τουρκία, όπως προβλέπουν και αποφάσεις των ΗΕ, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, σχολιάζοντας την επιστολή Ακιντζί προς τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η παρουσία και η δραστηριότητα της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο όλα αυτά τα χρόνια «υπήρξε αποφασιστικός παράγοντας για τη σταθερότητα και την αποφυγή ανεπιθύμητων εξελίξεων», σημείωσε ο κ. Προδρόμου.

«Προσβλέπουμε στην ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης , η οποία είναι αναγκαία από την ώρα που υπάρχει κατοχή στην Κύπρο», δήλωσε ο κ. Προδρόμου και πρόσθεσε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει κάνει σειρά διαβημάτων προς αυτή την κατεύθυνση.

kathimerini.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση