HomeHL-GreeceΣε τι ελπίζει το Μαξίμου μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν

Σε τι ελπίζει το Μαξίμου μετά τη συνάντηση Τσίπρα- Ερντογάν

Ψήγματα αισιοδοξίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ψήγματα αισιοδοξίας στο κυβερνητικό επιτελείο μετά τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν.

Με πρώτο βήμα, έστω, το επόμενο διάστημα να «τρέξει» η υπόθεση, να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες και να απαγγελθεί κατηγορητήριο στους δυο Έλληνες στρατιωτικούς Κούκλατζη και Μητρετώδη που παραμένουν επί 4,5 μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Στα υψηλά κλιμάκια του Μαξίμου είναι συγκρατημένοι. Με το σκεπτικό ότι η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Τούρκο Πρόεδρο έληξε με την… ελπίδα- αλλά όχι με τη διαβεβαίωση- ότι ο κ. Ερντογάν ενδέχεται να προχωρήσει σε μία κίνηση καλής θέλησης,απελευθερώνοντας τους δύο. Ο Σουλτάνος άλλωστε, επιμένει να εγείρει ζήτημα ανταλλαγής με τους «οκτώ». Αν και όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες, δεν υπήρξε «σαφής συσχέτιση των δυο θεμάτων».

Ασύμμετρες οι υποθέσεις των «δύο» με τους «οκτώ»

Στον απόηχο των παραπάνω, αρμόδιες πηγές επιμένουν να εξηγούν ότι πρόκειται για δυο περιπτώσεις που δεν μπαίνουν στην ίδια ζυγαριά.

«Από τη μια μεριά έχουμε μια απαρέγκλιτη τήρηση της νομικής διαδικασίας, έτσι όπως αυτή προβλέπεται και από το ελληνικό Δίκαιο, αλλά και από τις διεθνείς Συνθήκες. Ενώ, από την άλλη πλευρά, στην περίπτωση των 2, δεν μπορεί καν να θεωρηθεί διαδικασία, έχουμε μια μη τήρηση της διαδικασίας, η οποία παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Για να τονίσει ότι «υπάρχει μια πολύ μεγάλη ασυμμετρία στις δύο υποθέσεις, οι οποίες κατά κανέναν τρόπο δεν μπορούν ούτε να συμψηφιστούν, ούτε να συσχετιστούν».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση