HomeHL-WorldΗ Ολλανδία αγοράζει τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Η Ολλανδία αγοράζει τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Από τις ΗΠΑ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προχωρά η αγορά τεσσάρων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, της Ολλανδίας από τις ΗΠΑ, μετά τις καθυστερήσεις.

Ενα πρώτο μνημόνιο κατανόησης για την αγορά των MQ-9 Reaper θα υπογραφεί την επόμενη εβδομάδα, στην αεροπορική έκθεση Φάρνμπορο, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters.

Η συμφωνία για την αγορά αυτών των UAV, που κατασκευάζει η General Atomics, είχε εγκριθεί από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ το 2015 και η αξία της σύμβασης υπολογιζόταν πως θα ανερχόταν σε 339 εκατομμύρια δολάρια.

Η έκθεση του Φάρνμπορο αποτελεί συνήθως «κούρσα» ανάμεσα στην Boeing και την Airbus για το κλείσιμο παραγγελιών. Ο Ντόναλντ Τραμπ όμως προωθεί την πρωτοβουλία «Αγοράστε Αμερικανικά» με στόχο να αυξηθούν οι πωλήσεις, ιδίως οπλικών συστημάτων, εταιρειών των ΗΠΑ.

Τον Απρίλιο, η κυβέρνηση του Τραμπ ανήγγειλε ότι τροποποιείται η πολιτική της Ουάσινγκτον για τις πωλήσεις όπλων στο εξωτερικό, για να γίνονται ευκολότερα παραδόσεις σε συμμάχους των ΗΠΑ.

«Θα αγοράσουμε τέσσερα Reapers. Το κοινοβούλιο ενημερώθηκε», ανέφερε προ ημερών ο εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Άμυνας Πέτερ Φάλσταρ, προσθέτοντας ότι η υπογραφή της επιστολής στο Φάρνμπορο θα σημάνει την υπέρβαση του «τελευταίου εμποδίου». Πρόσθεσε πως η καθυστέρηση της υλοποίησης του σχεδίου για την αγορά των UAV δεν οφειλόταν σε πολιτικούς, αλλά δημοσιονομικούς λόγους και ότι πλέον η παραγγελία έχει αποφασιστεί να προχωρήσει με ταχείες διαδικασίες.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση