HomeHL-GreeceΣύνοδος πρυτάνεων: Συζητούν στα Γιάννενα συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων με ΤΕΙ

Σύνοδος πρυτάνεων: Συζητούν στα Γιάννενα συγχωνεύσεις Πανεπιστημίων με ΤΕΙ

Υπογράφηκαν οι πρώτες αντιστοιχίες σχολών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής με άλλα Πανεπιστήμια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι διαδικασίες συγχωνεύσεων Πανεπιστημίων με ΤΕΙ θα συζητηθούν στη Σύνοδο των Πρυτάνεων οι εργασίες της οποίας ξεκινούν αύριο σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων,  παρουσία του υπουργού Παιδείας Κ. Γαβρόγλου .

Στη Σύνοδο αναμένεται να παραστεί και ο Πρόεδρος της Συνόδου Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων, ώστε να ενισχυθεί στο μέλλον η συνεργασία ανάμεσα στα Πανεπιστήμια των δύο χωρών. Οπως αναφέρει ανακοινωθέν της Συνόδου, θα συζητηθούν θέματα Φοιτητικής Μέριμνας, καθώς και θέματα χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων.

Πριν αναχωρήσει για τη Σύνοδο ο κ. Γαβρόγλου υπέγραψε τις πρώτες αντιστοιχίες τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που προέρχεται από τη συγχώνευση δύο ΤΕΙ , με άλλα πανεπιστημιακά τμήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση:

  1. Tο Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ορίζεται αντίστοιχο με το Τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας του Ιονίου Πανεπιστημίου.
  2. Tο Τμήμα Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ορίζεται αντίστοιχο με α)το Τμήμα Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά και β) το Τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου (ομάδα αντίστοιχων Τμημάτων Τουριστικών Σπουδών).
  3. Tο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ορίζεται αντίστοιχο με α) το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών β) το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και γ) το Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιά (ομάδα αντίστοιχων Τμημάτων Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής ΠΕ).
  4. Το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ορίζεται αντίστοιχο με α)το Τμήμα Νοσηλευτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και β)το Τμήμα Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου (ομάδα αντίστοιχων Τμημάτων Νοσηλευτικής ΠΕ).

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση