HomeΚΡΗΤΗΔεκτή η τροπολογία για την παραχώρηση περιουσίας των περιφερειών

Δεκτή η τροπολογία για την παραχώρηση περιουσίας των περιφερειών

Σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την δυνατότητα δωρεάν παραχώρησης της χρήσης κινητών και ακινήτων των Περιφερειών σε φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας, για τη στέγαση και την εκπλήρωση των καταστατικών τους σκοπών, παρέχει η τροπολογία που κατέθεσε ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Βαρδάκης στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών που ψηφίστηκε εχθές από τη Βουλή.

Οι φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις του ν. 4430/2016, ενώ η ενίσχυση των εν λόγω συνεργατικών παραγωγικών μονάδων και δομών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας κρίνεται σκόπιμη, στο βαθμό που η λειτουργία και οι δραστηριότητές τους παράγουν πολλαπλά οφέλη σε τοπικό και ευρύτερο επίπεδο και δημιουργούν δυναμική μετασχηματισμού των τοπικών οικονομικών μοντέλων με έμφαση στην κοινωνική ισότητα και στο σεβασμό του κοινωνικού και φυσικού περιβάλλοντος.

Ειδικά για την ακίνητη περιουσία των Περιφερειών, η διάρκεια της δωρεάν παραχώρησης δεν μπορεί να υπερβαίνει τα πέντε (5) έτη, ενώ μετά τη λήξη της πενταετίας παρέχεται η δυνατότητα απευθείας εκμίσθωσης του παραχωρηθέντος ακινήτου, προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά η λειτουργία και οι δραστηριότητες του φορέα.

Διαφήμιση
Διαφήμιση