Σε δεύτερο βαθμό αναμένεται να δικαστούν οι «ληστές με τα καλάσνικοφ» που συνελήφθησαν τον Ιούνιο του 2015 μετά από μία μεγάλη επιχείρηση την ώρα που επιχείρησαν να ληστέψουν κοσμηματοπωλείο στο ξενοδοχείο Creta Maris.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί στις 7 Νοεμβρίου.

Για τις ληστείες κατηγορούνται τρία άτομα: ένας 36χρονος Αρμένιος, ένας 32χρονος από το Φόδελε και ένας 32χρονος από τα Ζωνιανά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποινική διαδικασία για τον Ζωνιανό έχει ανασταλεί καθώς παραμένει σε κώμα στο νοσοκομείο μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι.

Η πρωτόδικη απόφαση

Όπως έχει γράψει το cretapost, το δικαστήριο έκρινε ένοχους τον τότε 30χρονο από το Φόδελε και τον τότε 34χρονο Αρμένιο για τις ένοπλες ληστείες που είχαν διαπράξει από το 2012 μέχρι το 2015, με κυριότερη την κινηματογραφική ληστεία στο κοσμηματοπωλείο στο Creta Maris.

Συγκεκριμένα ο 30χρονος από το Φόδελε καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 89 ετών, ενώ ο Αρμένιος συνεργός του σε 104 έτη ποινή κάθειρξης, καθώς του αποδόθηκε και η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος των αστυνομικών, κατά των οποίων είχαν ανοίξει πύρ τον Ιούνιο του 2015 έξω από το ξενοδοχείο.

Το χρονικό της… αιματηρής επίθεσης

Ήταν αργά το απόγευμα της Παρασκευής 12 Ιουνίου του 2015 όταν στο ξενοδοχείο του Creta Maris στην Χερσόνησο εκτυλίχθηκαν σκηνές τρόμου.

Ένοπλοι άνδρες, φορώντας μαύρα ρούχα και κουκούλες και κρατώντας καλάσνικοφ, μπήκαν στο ξενοδοχείο και κατευθύνθηκαν στο κοσμηματοπωλείο της μονάδας.

Ο υπάλληλος πρόλαβε και ενεργοποίησε το ειδικό σύστημα συναγερμού.

Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα οι αστυνομικές αρχές – που είχαν πληροφορίες για το «νέο χτύπημα» της συμμορίας – περικύκλωσαν το ξενοδοχείο και πρόλαβαν να εκκενώσουν τον χώρο της εισόδου από τους δεκάδες τουρίστες και υπαλλήλους.

Οι ληστές βγήκαν έξω από το ξενοδοχείο κι άρχισαν να πυροβολούν αδιακρίτως για να ξεφύγουν.

Οι αστυνομικοί απάντησαν στους πυροβολισμούς και τραυμάτισαν τον έναν Κρητικό ληστή στο κεφάλι – ακόμα και σήμερα νοσηλεύεται στην Εντατική – τον 29χρονο Κρητικό στο πόδι κι έναν Αρμένιο στον ώμο.

Ευτυχώς δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός αστυνομικού, τουρίστα ή υπαλλήλου.

Στο σημείο έσπευσαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που παρέλαβαν τους τρεις τραυματίες ληστές και τους μετέφεραν στο νοσοκομείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση