HomeΚΡΗΤΗΕπί… τάπητος η ανάπτυξη της Οικοτεχνίας

Επί… τάπητος η ανάπτυξη της Οικοτεχνίας

Στον Άγιο Νικόλαο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την στήριξη και ανάπτυξη της Οικοτεχνίας στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων της εκπαιδευτικής – αναπτυξιακής ΠΛΟΗΓΟΣ με τον Δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος μετά το πέρας της συνάντησης, έκανε γνωστό ότι με πρωτοβουλία τόσο του προέδρου της αναπτυξιακής – εκπαιδευτικής κ. Χάρη Ροδιτάκη, όσο και του Δήμου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ενημερωτική ημερίδα και συνέντευξη τύπου, προκειμένου να υπάρξει πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων πολιτών για την δημιουργία και λειτουργία της «Δομής Στήριξης» για την ανάπτυξη της Οικοτεχνίας στην Κρήτη, μέσω ενός σύγχρονου συστήματος σε περιφερειακό επίπεδο, που θα παρέχει διασφαλισμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες στους οικοτέχνες αλλά και στους καταναλωτές με στόχο την σύνδεση της Κρητικής οικοτεχνίας με την τοπική – τουριστική αγορά καθώς και με τα τοπικά Ακαδημαικά, Τεχνολογικά και Ερευνητικά Ιδρύματα.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, αναφερόμενος στην στήριξη του πρωτογενή τομέα σε τοπικό και Περιφερειακό επίπεδο, ιδιαίτερα σε μια περίοδο παρατεταμένης κρίσης , χαρακτήρισε άκρως ενδιαφέρουσα την πρωτοβουλία για την λειτουργία του ΠΛΟΗΓΟΥ ως Δομή στήριξης της Οικοτεχνίας, δεδομένου ότι οι πρωτοβουλίες που καλείται ν΄αναπτύξει δύναται να δημιουργήσουν νέες ευκαιρίες, λύσεις και επαγγελματικές διεξόδους σε πολίτες και συνεργαζόμενους φορείς προς όφελος των μικροπαραγωγών της Κρήτης.

Ο ίδιος κάνοντας λόγο για την ελλιπή ενημέρωση των ενδιαφερομένων παραγωγών, σημείωσε ότι παρά του ότι οι μικροί επιχειρηματίες έχουν δυνατότητα να παράξουν ένα καλό προιόν, στερούνται σήμερα των δομών εκείνων προκειμένου να το προωθήσουν στην αγορά, πρακτική που δύναται ν΄αλλάξει μέσω της δημιουργίας και λειτουργίας της παραπάνω δομής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση