HomeHL-GreeceΜητσοτάκης σε Τσίπρα-Καμμένο: Είστε επικίνδυνοι erga omnes

Μητσοτάκης σε Τσίπρα-Καμμένο: Είστε επικίνδυνοι erga omnes

Δοκιμάστε τριπλές εκλογές, θα τα χάσετε όλα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη Βουλή για το νομοσχέδιο «Κλεισθένης».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτέθηκε με το … «καλησπέρα» στον απόντα Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος βρίσκεται στη σύνοδο του ΝΑΤΟ λέγοντας ότι θα μπορούσε να προγραμματίσει άλλη ημέρα την συζήτηση στη Βουλή για να είναι παρών.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τους κ.κ. Τσίπρα και Καμμένο ότι πούλησαν την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα με τη συμφωνία των Πρεσπών. Επικαλούμενος την φράση του Ζόραν Ζάεφ στη συνέντευξή του χθες, στο BBC ότι «η Ελλάδα πήρε το όνομα erga omnes (έναντι όλων), εμείς την Μακεδονική ταυτότητα erga omnes» ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Είστε επικίνδυνοι erga omnes».

Για να προσθέσει: «Ο Καμμένος στρογγυλοκάθεται κάθεται διπλά στον Τσίπρα την ώρα που τα Σκόπια παίρνουν διαβατήριο ένταξης στο ΝΑΤΟ – είναι θλιβερό το θέαμα και των δυο».

«Σταματήστε να επικαλείστε το φαιδρό επιχείρημα ότι τάχα δεν παραδώσατε την εθνότητα, αλλά την ιθαγένεια. Πείτε μου μία χώρα στον κόσμο που το σύνολο των κατοίκων της έχει άλλη εθνότητα και άλλη ιθαγένεια» σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σχολιάζοντας τις αλλεπάλληλες τροπολογίες που ανοίγει τον δρόμο για τριπλές εκλογές τον Μάιο, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Μην ανησυχείτε, ο «λογαριασμός» θα έρθει σε όλες τις κάλπες όποτε και αν αυτές στηθούν. Η λαϊκή οργή δεν θα εκτονωθεί με τις πολλές κάλπες. Θα γίνει χείμαρος αποδοκιμασίας. Δοκιμάστε το, θα τα χάσετε όλα μονομιάς» υπογράμμισε.

Οπως έκανε γνωστό, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την κατάτμηση της Β΄ Αθηνών.

Όσον αφορά τον «Κλεισθένη Ι» κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της υπονομεύει τους δήμους. Όπως σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «κάνετε τους δήμους πειραματόζωα των μικροπολιτικών σας σχεδιασμών. Παίζετε με τις ζωές των ανθρώπων για να διασωθείτε. Γιατί είστε το κόμμα του ‘’εμείς ή αυτοί’’. Το κόμμα του ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’. Η πιο διχαστική και πολιτικά ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος».

Για την ψήφο στους ομογενείς, δήλωσε ότι προσωπικά υπολογίζει πολύ στους Έλληνες της Διασποράς. «Τους σέβομαι, τους εκτιμώ, τους πιστεύω. Και στη ΝΔ τους θέλουμε όλους πίσω και δίπλα μας. Για να πάμε, επιτέλους, όλοι μαζί μπροστά» υπογράμμισε.

Ενώ έκανε λόγο για την «πιο ανέντιμη κυβέρνηση που γνώρισε αυτός το τόπος». Οπως είπε «ζούμε το λυκόφως ενός καθεστώτος που θέλει να δείχνει ότι δρα για το συμφέρον των πολλών ενώ πράττει το αντίθετο» και κατέληξε: «Δεν μας φοβίζουν οι ευθύνες, είμαστε έτοιμοι να τις αναλάβουμε μαζί με όλες -επαναλαμβάνω: μαζί με όλες – τις δημιουργικές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου».

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση