HomeΚΡΗΤΗΜε επιτυχία ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία

Με επιτυχία ημερίδα για την ενδοοικογενειακή βία

Στο Ρέθυμνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με θέμα την ενδοοικογενειακή βία στο Ρέθυμνο.

Η εκδήλωση – που διοργάνωσε η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου – έγινε την περασμένη Τρίτη στις 6.30 σε αίθουσα του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Η συγκεκριμένη ημερίδα απευθυνόταν στο Αστυνομικό προσωπικό, καθώς η ενδοοικογενειακή βία, δυστυχώς, είναι ένα θέμα που απασχολεί συχνά τους αστυνομικούς των υπηρεσιών.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η ενημέρωση των αστυνομικών, για το σωστό χειρισμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας, όσο και η επιμόρφωσή τους, σχετικά με τις ποινικές διαδικασίες, ώστε να αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για την αρτιότερη εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Το συντονισμό των εργασιών πραγματοποίησε η Α/Α’ Παπαθανασίου Ελένη, Προϊσταμένη του Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης, ενώ ομιλητές ήταν:

1) Η Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ρεθύμνης, Γούναρη Ευτυχία η οποία αναφέρθηκε στη νομική προσέγγιση του ν. 3500/2006 περί «Ενδοοικογενειακής βιας»,

2) Ο Ψυχολόγος της ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης, Α/Β’ Μαυριδάκης Γρηγόριος ο οποίος ανέλυσε τη σημασία της υποδοχής της καταγγελίας στο αστυνομικό τμήμα και

3) Από το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Θυμάτων βίας του Δήμου Ρεθύμνης:

– Η προϊσταμένη του Τμήματος, κυρία Βαονάκη Αλεξάνδρα,

– Η Κοινωνιολόγος Φουρναράκη Ελένη,

– Η Κοινωνική Λειτουργός Χριστουλάκη Αμαλία και

– Η Ψυχολόγος Σηφάκη Άννα,

οι οποίες αναφέρθηκαν εκτενώς στις ψυχολογικές προσεγγίσεις και πρακτικές αντιμετώπισης της γυναίκας ως θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση