Στον χορό των… κινητοποιήσεων που πραγματοποιούν οι συνταξιούχοι σε όλη την χώρα συμμετέχουν και οι Κρητικοί.

Οι συνταξιούχοι της Κρήτης έχουν οργανώσει ένα παγκρήτιο συλλαλητήριο που θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στον Άγιο Νικόλαο.

Μάλιστα, υπήρχαν λεωφορεία που μετέφεραν όλους όσοι ήθελαν να συμμετέχουν από τους υπόλοιπους νομούς. Τα λεωφορεία στο Ηράκλειο ξεκίνησαν στις 9 το πρωί από το άγαλμα του Βενιζέλου στο κέντρο της πόλης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το παγκρήτιο συλλαλητήριο διοργανώθηκε από τον Σύνδεσμο Πολιτικών Συνταξιούχων Ηρακλείου σε συνεργασία με τις όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Κρήτης.

Δείτε αναλυτικά σε ανακοίνωσή του Συνδέσμου ποια είναι τα αιτήματά τους:

“Μπρος στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε από τις αντεργατικές – αντισυνταξιουχικές πολιτικές και τα όσα έρχονται με τον επανυπολογισμό κύριων και επικουρικών, οργανωνόμαστε και διεκδικούμε. Στοχεύουν στην περεταίρω φτωχοποίηση μας με την περικοπή της «προσωπικής διαφοράς», την παντελή εξαφάνιση του ΕΚΑΣ και τη μείωση του αφορολογήτου στα 5.600 ευρώ.

Σ’ αυτή τη βάση, οι συνταξιούχοι όλης της χώρας κινητοποιούνται. Με αυτές τις κινητοποιήσεις διεκδικούμε ότι μας έχει αφαιρεθεί σε κύριες – επικουρικές συντάξεις, κοινωνικά δικαιώματα κλπ. Να καταργηθούν τώρα ο 4387/16 και να μην εφαρμοστεί ο καταστρεπτικός αυτός νόμος. Διεκδικούμε ανακεφαλαιοποίηση των αποθεματικών των ταμείων και επιστροφή άμεσα όλων των αυθαίρετα παρακρατηθέντων.

Ο Σύνδεσμος μας συμμετέχει μαζί με όλες τις συνταξιουχικές οργανώσεις της Κρήτης στην παγκρήτια κινητοποίηση στον Άγιο Νικόλαο, την Τετάρτη 11-07-2018 και ώρα 10:00 πμ. Να είμαστε όλοι εκεί.

Λεωφορεία θα ξεκινήσουν από το άγαλμα Βενιζέλου στις 9:00 πμ.”

Διαφήμιση
Διαφήμιση