HomeΕΛΛΑΔΑΧονγκ Κονγκ: Το 20χρονο μοντέλο δήλωσε αθώα για την υπόθεση της κοκαΐνης

Χονγκ Κονγκ: Το 20χρονο μοντέλο δήλωσε αθώα για την υπόθεση της κοκαΐνης

Ο δικαστής έκρινε ότι είναι αναρμόδιος να κρίνει αν είναι ένοχη ή αθώα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειλημμένη από την ίδια και κατόπιν συνεννόησης της με διακεκριμένο ποινικολόγο στο Χονγκ – Κονγκ, ήταν η απόφαση της 20χρονης Ειρήνης Μελισσαροπούλου να δηλώσει «αθώα» για τις κατηγορίες περί παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών κατά τη χθεσινή εμφάνισή της ενώπιον του δικαστή στο Χονγκ – Κονγκ. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο δικηγόρος της οικογένειας της Ειρήνης Μελισσαροπούλου, κ. Σάκης Κεχαγιόγλου σημειώνοντας πως μετά τη δήλωση αυτή της 20χρονης ο δικαστής δήλωσε αναρμόδιος να εκδικάσει την υπόθεσή της και την παρέπεμψε στο Ανώτερο Δικαστήριο, το οποίο αναμένεται να συγκροτηθεί σε σώμα τους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται πως η 20χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου κρατείται στις φυλακές του Χονγκ – Κονγκ από τον περασμένο Δεκέμβριο μετά τη σύλληψή της στο αεροδρόμιο με 2,6 κιλά κοκαΐνης.

Πιο αναλυτικά το δελτίο Τύπου:

«Κατά τη χθεσινή (Δευτέρα, 09.07.2018) ορισθείσα δικάσιμο και μετά από σειρά αναβολών, η προσωρινά κρατούμενη στις φυλακές του Χογκ-Κονγκ και κατηγορούμενη για παράβαση του Νόμου περί Ναρκωτικών, Ειρήνη Μελισσαροπούλου, παρουσιάστηκε ενώπιον του Δικαστού και στην υποβληθείσα, κατά το ισχύον εκεί δικονομικό σύστημα, ερώτησή του αν δηλώνει ένοχη ή αθώα, εδήλωσε αθώα.

Μετά τη δήλωσή της αυτή, ο Δικαστής απεφάνθη ότι είναι ανορμόδιος ο ίδιος να εκδικάσει την υπόθεση και παρέπεμψε τη σχετική δικογραφία στο Ανώτερο Δικαστήριο (High Court). Όταν κατά τη διάρκεια των επομένων μηνών η υπόθεση κριθεί ώριμη προς εκδίκαση, τότε το δικαστήριο θα σχηματίσει σώμα, αποτελούμενο από επτά (7) ενόρκους (πολίτες), οι οποίοι μετά από σειρά συνεδριάσεων, θα αποφασίσουν για την ενοχή ή αθωότητά της.

Επιθυμώ να καταστήσω σαφές ότι η απόφαση της Ειρήνης να δηλώσει αθώα, ελήφθη αποκλειστικά από την ίδια και την οικογένειά της και μετά από συναντήσεις και διαβουλεύσεις με τον ορισθέντα από την αρχή συνήγορο υπεράσπισής της, διακεκριμένο ποινικολόγο του Χονγκ- Κονγκ.

Η Ειρήνη στάθμισε τις δικονομικές συνέπειες και τα «υπέρ και κατά» της απόφασής της αυτής, η οποία, όμως, είναι απόλυτα συμβατική με την διακηρυγμένη και σταθερή θέση της ότι είναι αθώα».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση