Καλοκαιρινή συννεφιά είναι το σκηνικό του καιρού σήμερα στην Κρήτη σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων χωρίς ωστόσο να αναμένονται βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς όσον αφορά την Ανατολική Κρήτη και περισσότερο ενισχυμένοι όσον αφορά τη Δυτική.

kairos-triths

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για κάθε νομό του νησιού από το meteocrete.gr έχει ως εξής:

Νομός Ηρακλείου

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΒΔ έως ΒΔ, εντάσεως από 1 έως 4 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων

Τις πρωινές ώρες προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΔΝΔ έως ΔΒΔ, εντάσεως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 27 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου

Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός με λίγες νεφώσεις, το μεσημέρι πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις και πιθανότητα βροχής ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός με λίγες νεφώσεις. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 3 μποφόρ απο ΒΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Συννεφιασμένος και βροχές θα είναι σήμερα ο καιρός σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo.gr αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη, στη Χαλκιδική, στο Βόρειο και Βορειοανατολικό Αιγαίο και πιθανόν τοπικά στην Εύβοια και στις Σποράδες.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται καλός και ζεστός καιρός, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή καταιγίδες σε ορεινά τμήματα, με περισσότερα φαινόμενα στα ορεινά της Δυτικής Στερεάς και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 32, στην Ήπειρο από 19 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 29, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 20 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 19 έως 32 και στα νησιά του Αιγαίου από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, αλλά στα δυτικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Πολύ ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 7 μποφόρ θα επικρατήσουν στα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου και στη θάλασσα των Κυθήρων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση