HomeΚΡΗΤΗΣτην ημερίδα του τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ ο Λ. Αυγενάκης

Στην ημερίδα του τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ ο Λ. Αυγενάκης

“Οφείλουμε να επικαιροποιήσουμε τις αρχές που πρεσβεύει ο αθλητισμός”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από τον τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου της ΝΔ με θέμα “Αθλητισμός και Προληπτική Ιατρική” συμμετείχε ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης.
Στην τοποθέτησή του ο κ. Αυγενάκης επισήμανε τα εξής:

«Το αρχαίο γνωμικό «νους υγιής εν σώματι υγιεί» παραμένει διαχρονικά επίκαιρο. Ένα υγιές σώμα προσφέρει σωματική και ψυχική υγεία και ισορροπία.

Στην Ιατρική πάλι, το ρητό «Κάλλιον του θεραπεύειν το προλαµβάνειν», όπως υποστήριζε ο Ιπποκράτης, αναδεικνύει τη σημασία της Πρόληψης για την υγεία, αλλά και τη μακροζωία. Υγεία και αθλητισμός λοιπόν, είναι άρρηκτα συνυφασμένες έννοιες μεταξύ τους. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό και ο ρόλος της Προληπτικής Ιατρικής, αποδεικνύεται καθοριστικός και σωτήριος σε όλες τις περιπτώσεις ασθενειών που απειλούν την υγεία και τη ζωή ενός ατόμου.

avgenakhs-hmerida

Σήμερα, η εύστοχη επιλογή του Τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου να «παντρέψει» τον Αθλητισμό με την Ιατρική, μας δίνει την ευκαιρία να επικαιροποιήσουμε ξανά τις αρχές και τα ιδεώδη που πρεσβεύει ο αθλητισμός και τα μοιράζεται με την ύψιστη αποστολή που έχει η Ιατρική και είναι η Υγεία του ανθρώπου.

avgenakhs-hmerida2

Πρωταρχικός στόχος της ΝΔ είναι μέσα από τον αθλητισμό να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής όλων των πολιτών και, κυρίως, να προετοιμάσουμε καλύτερους πολίτες για την κοινωνία μας. Θέλουμε έναν αθλητισμό για τους πολλούς και κυρίως για την επόμενη γενιά. Γιατί όποιο δρόμο και αν διαλέξουν να ακολουθήσουν στη ζωή τους τα νέα παιδιά, ο αθλητισμός θα τα βοηθήσει να τον περπατήσουν καλύτερα.

avgenakhs-hmerida4

Στόχος μας να τονώσουμε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινωνίας και να διαμορφώσουμε μια αθλητική νοοτροπία στις νεαρές ηλικίες, η οποία θα αποδώσει καρπούς μεσοπρόθεσμα, οδηγώντας σε ένα πιο υγιεινό μοντέλο διαβίωσης. Αν κατορθώσουμε να αποκτήσουμε έναν ποιοτικότερο αθλητισμό, δεν θα έχουμε μόνο καλύτερη υγεία. Θα έχουμε κάνει το πρώτο βήμα για να βελτιωθούμε ως κοινωνία».

Η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ

Σε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ για την εκδήλωση τονίζεται:

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, στις 11:00, στο Παγκρήτιο Στάδιο, η Ημερίδα του Τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου, με θέμα «Αθλητισμός και Προληπτική Ιατρική». Πλήθος κόσμου, εκπρόσωποι ιατρικών φορεών, μέλη και στελέχη της ΝΟΔΕ και κυρίως Σωματεία Κολύμβησης, αθλητές και αθλήτριες και νέα παιδιά από όλο το νομό Ηρακλείου, παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Αυγενάκης άσκησε κριτική στις πολιτικές που εφαρμόζει η Κυβέρνηση στους τομείς του Αθλητισμού και της Υγείας

Στην συνέχεια τον λόγο έλαβε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Ευάγγελος Καρκανάκης, δίνοντας έμφαση στις δράσεις που πραγματοποιεί η ΝΟΔΕ. Η τοποθέτησή του είχε ως εξής: «η ΝΟΔΕ συνεχίζει τη δραστηριότητά της με αμείωτη ένταση αναφορικά με θέματα που έχουν άμεση επαφή με την καθημερινότητα των πολιτών. Συνεχίζουμε τις δράσεις μας με την τοπική κοινωνία, μέσω της ανταλλαγής απόψεων πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας των πολιτών και όχι μόνο σε θέματα υψηλής πολιτικής. Στα πλαίσια των δράσεων που πραγματοποιεί εντάσσεται ο Αθλητισμός και ειδικότερα ο παιδικός Αθλητισμός. Λέμε όχι στην στείρα αντιπαράθεση και ναι στην ανάδειξη του θετικού λόγου για ζητήματα πολιτικής που δεν έχουν δημοσιονομικό κόστος, όπως είναι ο Αθλητισμός».

Στο βήμα ανέβηκε και η Υπεύθυνη Τομέα Αθλητισμού της ΝΟΔΕ Ηρακλείου κ. Εύα Σημαιάκη, όπου, μεταξύ άλλων, τόνισε: «Με πρωταρχική μέριμνα την προστασία της υγείας των αθλητών θα έχουμε τη χαρά και την ευκαιρία να μιλήσουμε και να αναπτύξουμε το θέμα Αθλητισμός & Προληπτική Ιατρική. Μέσα από τον αθλητισμό προάγουμε αρετές όπως η θέληση, η υπομονή και η επιμονή, η αλληλεγγύη και το ομαδικό πνεύμα. Ο ρόλος του αθλητισμού πρέπει να στηρίζεται στα πορίσματα της επιστημονικής έρευνας και στις επίμονες εκκλήσεις των οργανισμών υγείας προς τον κόσμο της φυσικής αγωγής για τον καλύτερο έλεγχο της κατάστασης των αθλητών».

Ομιλητές της Ημερίδας ήταν ο κ. Χάρης Βαβουρανάκης, Ορθοπεδικός Χειρουργός, ο κ. Χάρης Λυδάκης, Παθολόγος – Διευθυντής ΕΣΥ – Προϊστάμενος Β΄ Παθολογικής Κλινικής Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου, η κα Αθηνά Σπανάκη, Ιατρός Μικροβιολόγος και ο κ. Μανώλης Κουβίδης, Ιατρός Καρδιολόγος.

Στην ημερίδα, επίσης, συμμετείχαν, τα ακόλουθα Σωματεία Κολύμβησης του νομού Ηρακλείου: ΔΕΛΦΙΝΙΑ Ηρακλείου, ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ Ηρακλείου, ΕΓΟΗ Ηρακλείου, ΝΟΗ Ηρακλείου, ΚΟΗ Ηρακλείου, ΗΡΑΚΛΕΙΟ, ΟΦΗ, ΩΡΙΩΝΑΣ, ΤΡΙΤΩΝΑΣ, ΩΚΕΑΝΟΣ και ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση