HomeHL-9Καταιγίδες και χαλάζι στη χώρα – Στην Κρήτη … υψηλές θερμοκρασίες

Καταιγίδες και χαλάζι στη χώρα – Στην Κρήτη … υψηλές θερμοκρασίες

Αναλυτική πρόγνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από σήμερα την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα με κυριότερα χαρακτηριστικά τις καταιγίδες και τη χαλαζόπτωση. Ωστόσο στην Κρήτη το σκηνικό του καιρού διαμορφώνεται τελείως διαφορετικό, αφού το καλοκαίρι συνεχίζεται χωρίς άλλα … φθινοπωρινά διαλείμματα.

kairos-prognosh

Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες – βορειοδυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι ενώ η υψηλότερη θερμοκρασία θα σημειωθεί στην Ανατολική Κρήτη και πιο συγκεκριμένα στον νομό Λασιθίου, ξεπερνώντας τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από το meteocrete.gr για κάθε νομό του νησιού:

Νομός Ηρακλείου
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Oι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ έως ΒΒΔ, εντάσεως από 1 έως 3 μποφόρ. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Χανίων
Νωρίς το πρωί προβλέπεται καλός καιρός, το μεσημέρι λίγες νεφώσεις ενώ τις βραδινές ώρες καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο ΔΝΔ έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 21 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Ρεθύμνου
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 1 έως 2 μποφόρ απο Α έως ΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 21 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νομός Λασιθίου
Καθόλη τη διάρκεια της μέρας προβλέπεται καλός καιρός. Άνεμος μεταβλητός 2 έως 3 μποφόρ απο ΒΒΑ έως ΒΒΔ διευθύνσεις. H Θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην Ελλάδα

Όσον αφορά στην υπόλοιπη χώρα, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένεται επιδείνωση του καιρού στην Κεντρική και κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν δίνοντας βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική Στερεά, στη Βόρεια Εύβοια και στις Σποράδες. Βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται επίσης να εκδηλωθούν και σε νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου. Παράλληλα, σχετικά αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 17 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 17 έως 36, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο από 19 έως 32, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 19 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη οι άνεμοι βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά στα ανοικτά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση