HomeΕΛΛΑΔΑΜετωπική Καραμανλή – Σπίρτζη για τα δημόσια έργα

Μετωπική Καραμανλή – Σπίρτζη για τα δημόσια έργα

Με αιχμές για αδιαφάνεια και “βόλεμα” ημετέρων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή αντιπαράθεση με αιχμές υπήρξε μεταξύ του υπουργού Δημοσίων έργων Χρήστου Σπίρτζη και του τομεάρχη Μεταφορών, υποδομών και βουλευτή ΝΔ Σερρών Κώστα Καραμανλή σε αναπτυξιακό συνέδριο για τη Δυτική Ελλάδα. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε τον κ. Σπίρτζη για ευχολόγια και για μια σειρά στρεβλώσεων όπως η θεσμική παράλυση του προβληματικού νόμου 4412/2016, η αδιαφάνεια στα δημόσια έργα, το βόλεμα των ημετέρων, την εκτόξευση του κόστους των έργων και την υποβάθμιση των αστικών συγκοινωνιών ή την απουσία νέων έργων και το μπάχαλο με το ηλεκτρονικό εισιτήριο.

«Ο ρόλος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι να κάνει μονάχα διαπιστώσεις,αλλά να κάνει κι ένα βήμα παραπάνω,γιατί πιστεύουμε απόλυτα πως μια σοβαρή κυβέρνηση οφείλει να έχει μία υπεύθυνη και ολοκληρωμένη Εθνική Στρατηγική για το σχεδιασμό και την υλοποίηση της επόμενης γενιάς έργων» τόνισε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «πρέπει λοιπόν να τηρηθούν ορισμένες βασικές αρχές:

1. Διαφάνεια παντού και ισονομία.

2. Προτεραιότητα στην περιφέρεια και ιδίως στις λιγότερο προνομιούχες περιοχές.

3. Σεβασμός στο περιβάλλον, χωρίς, βέβαια, να φτάνουμε και στα άκρα της δήθεν ευαισθησίας που δεν επιτρέπει να γίνεται τίποτα.

4. Ολοκληρωμένος σχεδιασμός, μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες, αλλά και τοπικά συμφέροντα.

5. Έμφαση στο αποτέλεσμα. Ο τομέας των έργων δεν σηκώνει πολλά λόγια και θεωρητικολογίες. Ή φέρνεις αποτελέσματα ή δεν φέρνεις.

Ερχόμαστε, λοιπόν, εδώ στο σήμερα, στην Πελοπόννησο, στην Πάτρα, και βλέπουμε ότι δεν έχει υλοποιηθεί ένας σοβαρός σχεδιασμός για τη σύνδεση του λιμανιού με τον σιδηρόδρομο, παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού.

Έχουμε την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που είναι πρωταθλητές στις εξαγγελίες φαραωνικών έργων χωρίς μελέτες, χωρίς εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις. Το έκαναν στην Πάτρα, το κάνουν τώρα και στον ΒΟΑΚ. Αυτή αποτελεί τη χειρότερη μορφή λαϊκισμού».

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση