HomeΚΡΗΤΗΣτόχος η αναβάθμιση και η ενίσχυση του ΤΕΙ Κρήτης

Στόχος η αναβάθμιση και η ενίσχυση του ΤΕΙ Κρήτης

Με τον πρύτανη του ιδρύματος συναντήθηκε ο γραμματέας της ΝΔ Λ. Αυγενάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνάντηση με τον Πρύτανη του ΤΕΙ Κρήτης Καθ. κ. Νικόλαο Κατσαράκη, τον Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας Καθ. κ. Εμμανουήλ Δρακάκη και τον Αντιπρύτανη Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Καθ. κ. Θρασύβουλο Μανιό, είχε ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ – Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, σήμερα, Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018, στην Πρυτανεία του ΤΕΙ στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκαν μια σειρά από θέματα που απασχολούν την τριτοβάθμια και, ειδικότερα, την τεχνολογική εκπαίδευση, το μέλλον του ΤΕΙ Κρήτης, οι προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ίδρυμα, καθώς και οι δυνατότητες αναβάθμισης και ενίσχυσης του ΤΕΙ. Σε ένα ιδιαίτερα φιλικό και ζεστό κλίμα πραγματοποιήθηκε μια πολύ γόνιμη, ουσιαστική και εποικοδομητική συζήτηση.

Ο κ. Λ. Αυγενάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, επεσήμανε:

• «Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση σήμερα είναι, δυστυχώς, το αποπαίδι της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η χώρα χρειάζεται πανεπιστήμια εφαρμοσμένων τεχνολογιών. Αυτός είναι ο σωστός όρος για τα σημερινά ΤΕΙ. Τα πανεπιστήμια αυτά, από τη φύση τους είναι πιο κοντά στην παραγωγική διαδικασία, προσφέρουν περισσότερα εργαστήρια, περισσότερες ευκαιρίες για πρακτική άσκηση. Θέλουμε να διαφυλάξουμε αυτόν τον χαρακτήρα των ΤΕΙ, βελτιώνοντας τη δυνατότητα τους να είναι πιο κοντά στην πραγματική αγορά.

• Ο Πρόεδρος μας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εκφράσει την άποψη ότι ο Τεχνολογικός Τομέας της Ανώτατης Εκπαίδευσης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της χώρας και θεωρούμε δίκαιο και ώριμο το αίτημα για την ακαδημαϊκή ολοκλήρωση των ΤΕΙ.

• Οφείλουμε να στηρίξουμε το ΤΕΙ Κρήτης ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του παρέχοντας σύγχρονη, ολοκληρωμένη και ποιοτική δημόσια εκπαίδευση που θα πρωτοπορεί στην εφαρμοσμένη τεχνολογική έρευνα. Δεν πρέπει να διατηρήσουμε στρεβλώσεις και παθογένειες που συνέβαιναν μέχρι τώρα στο χώρο της Τριτοβάθμιας.. Πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη αυτονομία και αυτοτέλεια στη λειτουργία του.

• Το ΤΕΙ Κρήτης διαδραματίζει έναν εξαιρετικά σημαντικό ρόλο στο νησί μας. Έχει να επιτελέσει ένα πολύ σημαντικό έργο τα επόμενα χρόνια τόσο στον τομέα αναβάθμισης και εξέλιξης των παρεχόμενων εκπαιδευτικών και ερευνητικών υπηρεσιών, όσο και στην συμβολή του στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του νησιού μας. Αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο, εκπαιδευτικό, τεχνολογικό, οικονομικό και κοινωνικό για την Κρήτη και τη χώρα!

• Είναι αναγκαία η αναβάθμιση και ενίσχυση του ρόλου του. Περισσότερο από ποτέ, είναι εμφανής η ανάγκη εξωστρέφειας και διασύνδεσης με την παραγωγική διαδικασία, η σύνδεση του ΤΕΙ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την τοπική κοινωνία, τις επιχειρήσεις και τους τοπικούς φορείς. Μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει η σύμπραξη τοπικής κοινωνίας, τοπικής αυτοδιοίκησης και ακαδημαϊκών φορέων».

Διαφήμιση
Διαφήμιση