HomeHL-WorldΜπαρνιέ: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το Brexit

Μπαρνιέ: Πολλά τα αναπάντητα ερωτήματα για το Brexit

Την ίδια ώρα η Μέι προσπαθεί να βρει μια κοινή γραμμή με τους υπουργούς της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε προειδοποίηση προς τη Μεγάλη Βρετανία ότι συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τις συνομιλίες για το Brexit, προχώρησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του Μισέλ Μπαρνιέ. Με αυτόν τον τρόπο εντείνονται οι πιέσεις στην Τερέζα Μέι, την ίδια ώρα που εκείνη προσπαθεί να συσπειρώσει την κυβέρνησή της αναφορικά με τα σχέδια για την αποχώρηση της χώρας από της Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την ώρα που η Βρετανίδα πρωθυπουργός συναντά τους υπουργούς της στην εξοχική πρωθυπουργική κατοικία στο Τσέκερς, για μια μαραθώνια -όπως αναμένεται- συνεδρίαση, προκειμένου να συμφωνήσουν για τα σχέδια που αφορούν το μέλλον της Βρετανίας έξω από την Ε.Ε., ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ένωσης, Μισέλ Μπαρνιέ, προειδοποίησε ότι ο χρόνος εξαντλείται.

Μιλώντας σε εκδήλωση στις Βρυξέλλες, ο Μπαρνιέ απαρίθμησε τα εκκρεμή ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών, όπως η προστασία των δεδομένων και η συνεργασία μεταξύ της αστυνομίας και των δικαστικών αρχών.

«Στις διαπραγματεύσεις για το Brexit, συνεχίζουν να υπάρχουν ακόμα πάρα πολλά ερωτήματα και πολύ λίγες απαντήσεις», δήλωσε ο Μπαρνιέ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. «Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε και δεν έχουμε πολύ χρόνο. Το Συμβούλιο του Οκτωβρίου πλησιάζει με ταχείς ρυθμούς», πρόσθεσε.

Η Μέι ελπίζει ότι στη συνεδρίαση με τους υπουργούς της, στην έπαυλη του 16ου αιώνα που βρίσκεται 60 χλμ. βορειοδυτικά του Λονδίνου, θα υπάρξει συμφωνία. Δεν πρόκειται όμως για κάτι εύκολο…

Αφού είδε το έγγραφο των 100 και πλέον σελίδων που περιγράφει το όραμα της Μέι, ο υπουργός Εξωτερικών της Μ. Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, πραγματοποίησε συνάντηση με τους υπουργούς υπέρ του Brexit, με σκοπό να οργανώσουν μια αντεπίθεση.

Την παραμονή των συνομιλιών στο Τσέκερς, για τις οποίες οι υπουργοί αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα κινητά τους τηλέφωνα, η Βρετανίδα πρωθυπουργός τους απηύθυνε έκκληση να πράξουν το καθήκον τους, αφήνοντας πίσω τις διαμάχες για το Brexit και να κάνουν ένα βήμα προς τα εμπρός.

«Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει στο Τσέκερς…για να συμφωνήσει τη μορφή της μελλοντικής μας σχέσης με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πράττοντας αυτό, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία -και ένα καθήκον», δήλωσε η Μέι.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση