HomeHL-GreeceΣκουρλέτης: Πρέπει να προχωρήσει η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Σκουρλέτης: Πρέπει να προχωρήσει η κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών

Τι υπαινίχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών για τη ΝΔ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ως υπερώριμο αίτημα με ευρεία κοινωνική και πολιτική αποδοχή χαρακτήρισε ο κ. Πάνος Σκουρλέτης την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών της Β’ Αθήνας και Αττικής καλώντας την Νέα Δημοκρατία να στηρίξει την σχετική τροπολογία.

Υπενθυμίζεται ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει δηλώσει επι της αρχής την θετική της στάση ως προς το ζήτημα, εξαρτά ωστόσο την ψήφο της από το αν η κυβέρνηση θα επιτρέψει στους έλληνες του εξωτερικού να μετέχουν στις εθνικές εκλογές με ψήφο εξ αποστάσεως.

«Πρέπει να προχωρήσει το θέμα και δεν υπάρχει λόγος να συσχετίζεται με άλλα θέματα. Ας μην προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα με «ναι μεν αλλά» είπε ο υπουργός Εσωτερικών για να υποστηρίξει ότι εντός της ΝΔ υπάρχουν «πολιτικές βαρονίες» που δεν επιθυμούν το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών.

Αναφορικά με την ψήφο των ελλήνων του εξωτερικού είπε ότι υπάρχουν διαδικαστικά και Συνταγματικά προβλήματα που πρέπει να εξεταστούν από ειδική επιτροπή. Σημείωσε ότι η επιτροπή θα έχει έτοιμη την τελική της έκθεση σε 5+1 μήνες και τότε η κυβέρνηση θα λάβει τις τελικές της αποφάσεις.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση