HomeΕΛΛΑΔΑΟριακή αύξηση τζίρου το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου «βλέπει» η ΕΣΕΕ

Οριακή αύξηση τζίρου το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου «βλέπει» η ΕΣΕΕ

Β. Κορκίδης: Προσδοκίες, αλλά και προβληματισμός εν όψει των εκπτώσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την ελπίδα οι φετινές θερινές εκπτώσεις, που αρχίζουν τη Δευτέρα 9 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι 31 Αυγούστου, να αφήσουν θετικό πρόσημο σε αγοραστική κίνηση και τζίρο στην αγορά, εκφράζει ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας εκτιμά ότι το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου ο τζίρος των εμπορικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα του λιανικού εμπορίου θα διαμορφωθεί σρα 6,06 δισ. ευρώ, καταγτάφοντας ετήσια αύξηση της τάκης του 0,6% – 0,7%.

Όπως σημειώνει ο κ. Κορκίδης, η πρόβλεψη αυτή της ΕΣΕΕ εδράζεται στη μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του έτους που σε σύγκριση με το 2017 παρουσιάζει οριακή αύξηση +0,65%.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ «το κλίμα στον εμπορικό κόσμο είναι ανάμικτο με ελπίδες για αύξηση του τζίρου αλλά και έντονο προβληματισμό καθώς, οι θερινές εκπτώσεις πραγματοποιούνται σε περιβάλλον αυξημένων φορολογικών υποχρεώσεων όλων των καταναλωτών, με αποτέλεσμα οι αγορές να μπαίνουν σε ‘δεύτερη μοίρα’».

ekptoseis1

* Η πρόβλεψη τζίρου για τους μήνες Ιούλιο/Αύγουστο 2018 εδράζεται στην μέχρι στιγμής πορεία του μέσου κύκλου εργασιών του πρώτου τετραμήνου του τρέχοντος έτους (Α΄ τετράμ. 2018/2017: +0,65% ).

Ο κ. Κορκίδης επισημαίνει ότι οι έμποροι σε μεγάλο βαθμό εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην τουριστική κίνηση και την «εισαγόμενη κατανάλωση» που αυτή την περίοδο εντείνεται. Ωστόσο, όπως δηλώνει, αυτή η βοήθεια υφίσταται αλλά όχι για όλες τις πόλεις της χώρας και όχι για όλες τις περιοχές της Αθήνας.

«Οι καλοκαιρινές εκπτώσεις προ κρίσης έκαναν έναν τζίρο άνω των 8 δις ευρώ, ενώ πλέον κυμαίνονται σε επίπεδα λιανικών πωλήσεων της τάξης των 6 δις ευρώ και μόνο εφόσον επιτευχθεί η σταδιακή επιστροφή στα επίπεδα των 7 δις ευρώ, τότε οι αριθμοί θα δώσουν σημαντική ανάσα στα ταμεία των εμπορικών καταστημάτων» καταλήγει ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας.

naftemporiki.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση