HomeHL-GreeceΚαμμένος: “Να ρίχναμε την κυβέρνηση για να κάνουμε το χατίρι της τρόικας εσωτερικού;”

Καμμένος: “Να ρίχναμε την κυβέρνηση για να κάνουμε το χατίρι της τρόικας εσωτερικού;”

“Γεννιέται ένας νέος αντικομμουνισμός στην Ευρώπη”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η τοποθέτηση του κ. Πάνου Καμμένου στην Ολομέλεια της Βουλής τα είχε… όλα! Γίδες των Ελλήνων, τροφίμους του ιδρύματος Σόρρος, φυλακισμένους βουλευτές, πρέζα, καβάτζες, δάνεια, σκάνδαλα, και μακαριστούς αρχιεπισκόπους. Δεν είχε όμως «Σκοπιανό» καθώς ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αφιέρωσε ελάχιστες λέξεις για την συμφωνία των Πρεσπών.

«Αν έρθει και όταν έρθει η συμφωνία οι ΑΝΕΛ ξεκαθαρίσαμε τι θα κάνουμε. Το ερώτημα είναι αν έρθει με 180 τι θα κάνει η ΝΔ που άλλα λέει στο εξωτερικό και άλλα στο εσωτερικό» είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιχειρώντας να πετάξει το μπαλάκι στο γήπεδο της αντιπολίτευσης αναφορικά με την συμφωνία που υπόγραψε η δική του κυβέρνηση. Η συνέχεια ωστόσο ήταν πιο εντυπωσιακή: «Η ΝΔ θα ακολουθήσει την γραμμή του Βελιγραδίου του κ. Καραμανλή (σ.σ. προφανώς ήθελε να πει του Βουκουρεστίου) ή του Γεωργιάδη; Τι θα κάνετε κ. Μητσοτάκη όταν χτυπήσει το τηλέφωνό σας και ακούσετε την γνωστή φωνή να ψηφίσετε υπερ της συμφωνίας; Θα ψηφίσουν οι ακροδεξιές συνιστώσες του κόμματός σας; Η Νοβαρτις Ματσεντόνια τι θα κάνει; Πόσες απώλειες θα έχετε στην ψηφοφορία γιατί τα στελέχη σας που εμπλέκονται στα σκάνδαλα δεν θα έχουν άδεια να βγουν από τις φυλακές;».

«Μόνο και μόνο η συμπεριφορά των ευρωβουλευτών της ΝΔ και του αντιπροέδρου της που είπε στον Μοσκοβισί να ενημερώσει αν δεν κοπούν οι συντάξεις δείχνει πανικό. Η ΝΔ και η ΔΗΣΥ είναι σε πανικό και υποδαυλίζουν την εθνική οικονομία και τον λαό» είπε ο κ. Καμμένος για να προσθέσει: «Μου θυμίζει αυτό που είχε πει ο μακαριστός Χριστόδουλος για τα παρακάλια να ψοφήσει η γίδα του διπλανού. Εδώ όμως παρακαλάνε να ψοφήσει η γίδα των Ελλήνων» και να πει σε άλλο σημείο «η δολοφονία της γίδας του διπλανού πρέπει να σταματήσει»

«Πώς είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει σε αυτό το σημείο;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μεταφέροντας – μάλλον – τον προβληματισμό του στα μέλη της πλειοψηφίας για να απαντήσει ο ίδιος: «Οδηγηθήκαμε σε αυτό σημείο γιατί μετακινήθηκαν τα κόμματα. Έχει καμία σχέση ο λόγος του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον λόγο του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Κώστα Καραμανλή; Όχι! Γιατί δεν είναι κεντροδεξιά».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ επιχείρησε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου εκτιμώντας ότι «Γεννιέται ένας νέος αντικομμουνισμός στην Ευρώπη» ενώ υποστήριξε ότι «Η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης είναι της εθνικής ενότητας. Αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για να βγει η χώρα από την λαίλαπα των μνημονίων».

«Η σημερινή συζήτηση και μετά τις διαβεβαιώσεις του Μοσκοβισί αφορά την καθαρή έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Την ανάκτηση εθνικής και οικονομικής κυριαρχίας. Δεν θα υπάρξει 4ο μνημόνιο και νέα μέτρα. Η κυβέρνηση τον Σεπτέμβριο του 2015 δεσμεύτηκε για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια» πρόσθεσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η χώρα δεν θα είχε βγει από τα μνημόνια εάν «εγώ προσωπικά και οι ΑΝΕΛ άκουγαν τις σειρήνες των όψιμων μακεδονομάχων. Αν πέφταμε στην παγίδα της μαύρης διαπλοκής που ήθελε να μας πείσει ότι για το καλό της πατρίδας – που ήταν το καλό της δικής τους παρτίδας – είναι να ρίχναμε την κυβέρνηση για να κάνουμε την χαρη στις πρόθυμες κοινοβουλευτικές καβάτζες του Σόρρος».

«Τον ξεχάσατε τον Θεοδωράκη που έβαζε όρο να φύγουν οι ΑΝΕΛ για να μπει στην κυβέρνηση; Να ρίχναμε την κυβέρνηση για να κάνουμε το χατίρι της τρόικας εσωτερικού;» συνέχισε και πρόσθεσε «Όλοι αυτοί οι τρόφιμοι του ιδρύματος Σόρρος του μαύρου μετώπου της διαπλοκής συνασπίστηκαν σε πρωτόγνωρη κοινοβουλευτική κοινοπραξία για την κατάρρευση της κυβέρνησης. Για να μπει ταφόπλακα στα σκάνδαλα. Αυτοί βαφτίστηκαν εν μια νυκτί μακεδονομάχοι. Για να σώσουν τα τομάρια τους όχι μόνο μακεδονομάχοι αλλά και μισθοφόροι στην κεντρική Αφρική θα πηγαίνανε. Κυριάκος Μητσοτάκης και Φώφη Γεννηματά με τον υπόδικο Πανταλάκη μεθόδευσαν την πώληση των δανείων τους σε φαντ. Βέβαια μετά τις αποκαλύψεις ο κ. Παντελάκης ακύρωσε την πώληση και όλα αυτά έγιναν την ώρα που επιχειρούσαν να ρίξουν τους ΑΝΕΛ».

«Η ατζέντα της κυβέρνησης είναι η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια και η πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής και η προστασία των παιδιών μας που τα σκοτώνει καθημερινά η πρέζα» τόνισε.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση