HomeHL-9Απίστευτες…κι όμως ελληνικές οι διαγραμμίσεις στον Πλατανιά

Απίστευτες…κι όμως ελληνικές οι διαγραμμίσεις στον Πλατανιά

Σε έξαλλη κατάσταση οι επιχειρηματίες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια γραμμή την οποία μπορεί να ακολουθήσει ακόμα και ο πιο μεθυσμένος πελάτης νυχτερινού κέντρου στον Πλατανιά, μπογιάτισαν οι αρμόδιες υπηρεσίες ανάμεσα στα δύο ρεύματα του κεντρικού δρόμου που διαπερνά το χωριό, στο οποίο χτυπά η καρδιά του τουρισμού της Δυτικής Κρήτης.

Όπως βλέπετε στις φωτογραφίες -που έκπληκτοι αναγνώστες στέλνουν από το πρωί στο zarpanews.gr– αντί για διαχωριστική γραμμή, ένας άσπρος διάδρομος με διάφορα ζιγκ ζαγκ χωρίζει τον δρόμο στη μέση ενώ δεν λείπουν οι μπογιές και μέσα από το οδόστρωμα.

platanias1

Η συγκεκριμένη… εικαστική παρέμβαση, όπως μαθαίνουμε, είναι το λογικό αποτέλεσμα της επιλογής των υπηρεσιών να στείλουν το ειδικό μηχάνημα για να χαράξει τη διαγράμμιση στις 12, χθες τα μεσάνυχτα. Μία ώρα δηλαδή με ιδιαίτερη αυξημένη κίνηση και ενώ αυτοκίνητα, δίκυκλα, λεωφορεία και πλήθος κόσμου βρισκόταν στον δρόμο…

Με ειλικρινή περιέργεια αναμένουμε την απάντηση των αρμοδίων για την ομολογουμένως πρωτότυπη επιλογή του που για την ώρα, μας κάνει ρεζίλι διεθνώς.

Έξαλλοι οι επιχειρηματίες

Στο μεταξύ, την αγανάκτησή τους για το θέμα εκφράζει με επιστολή του ο Σύλλογος Καταστηματαρχών -Επιχειρηματιών Δήμου Πλατανιά «ο Ιάρδανος»:

“Όπως ξέρουμε όλοι οι διαγραμμίσεις αποτελούν βασικό στοιχείο του ελέγχου της κυκλοφορίας, καθοδηγούν τους οδηγούς και ρυθμίζουν την κυκλοφορία για τους πεζούς!!!

platanias2

Κύριοι………1ον διερωτόμαστε για ποιο λόγο κάθε χρόνο δεν γίνονται οι διαγραμμίσεις της παλιάς εθνικής οδού Χανίων – Κισάμου πριν τη έναρξη της τουριστικής σεζόν ;

Επιλέξατε να κάνετε το έργο της διαγράμμισης, τον μήνα Ιούλιο με τόσο πολύ κόσμο στον Πλατανιά, με αυτοκίνητα να κυκλοφορούν και χωρίς να έχει διακοπεί η κυκλοφορία από την Αστυνομία. Τα αποτελέσματα : να υπάρχει μία έντονη μυρωδιά στον αέρα, να δημιουργήσετε φασαρίες και εντάσεις, και ένα τεράστιο κυκλοφοριακό από τα οχήματα, ενώ πολλά απ’ αυτά, πατούσαν πάνω στη φρεσκοβαμμένη μπογιά, με αποτέλεσμα… η διαγράμμιση να διαλύεται και οι τουρίστες να κοιτάζουν να απορούν και να μας κοροϊδεύουν !!!

Κύριοι…… 2ον διερωτόμαστε για πιο λόγο δεν έγιναν στο κέντρο του Πλατανιά οι διαγραμμίσεις τις πρώτες πρωινές ώρες αλλά τα μεσάνυχτα της Πέμπτης;

platanias3

Την περυσινή σεζόν η Περιφέρεια αποφάσισε να βάψει τις διαγραμμίσεις τον μήνα Αύγουστο και την φετινή σεζόν τον μήνα Ιούλιο….μάλλον θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε κιόλας που ήρθαν αφενός νωρίτερα και αφετέρου που επέλεξαν να γίνει το έργο τη δεδομένη χρονική στιγμή!

Υ.Γ να μην ξεχάσουμε να ευχαριστήσουμε και τους αρμόδιους Αντιδημαρχους του Δήμου Πλατανιά για τις υποσχέσεις τους τώρα δύο μήνες ότι θα βαφτούν οι διαγραμμίσεις των θέσεων στάσης λεωφορείων και θέσεων στάσης-στάθμευσης Ταξι!!!”

Διαφήμιση
Διαφήμιση