HomeHL-GreeceΤσίπρας σε Μητσοτάκη: Τρέμετε μήπως και δεν κόψουμε τις συντάξεις

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Τρέμετε μήπως και δεν κόψουμε τις συντάξεις

Στην Βουλή – Προ ημερησίας συζήτηση για την οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Κ. Μητσοτακη θα δεχτώ με μεγάλη ευχαρίστηση το δώρο που μου κάνετε να έχουμε μια διεξοδική συζήτηση, για θέματα οικονομίας μετά την ιστορική επιτυχία της χώρας».

Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της προ ημερήσιας συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, έπειτα από αίτημα του αρχηγού της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σε λίγες μέρες από τώρα, τον Αύγουστο, «με μεγάλη σας στεναχώρια, η χώρα βγαίνει οριστικά και αμετάκλητα από το πρόγραμμα. Εκεί που οι δικές σας κυβερνήσεις απέτυχαν η δίκη μας πέτυχε», τόνισε ο πρωθυπουργός, για να προσθέσει: «Ασχοληθήκατε με το πως θα ναρκοθετήσετε τη χώρα και πως η επόμενη κυβέρνηση θα βρεθεί αντιμέτωπη με οικονομική ασφυξία».

«Η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει άρδην, η ανεργία έχει μειωθεί σε μια τριετία κατά επτά μονάδες και η ανεργία των νέων κοντά στις 20 μονάδες. 350.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν ήδη δημιουργηθεί και αυτός ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τόσο φέτος όσο και τα επόμενα χρόνια» είπε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για την οικονομία.

«Οι δημοσιονομικοί στόχοι για κάθε χρονιά του τρίτου προγράμματος, υπερκαλύφθηκαν κατά πολύ. Και μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να χρειαστούν νέοι γύροι αβάσταχτων περικοπών για την κοινωνική πλειοψηφία. Επίσης, μετά από σχεδόν μια δεκαετία, η Ελλάδα καταγράφει θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης» τόνισε.

Το 2017 έκλεισε με αύξηση του ΑΕΠ σχεδόν 1,5% και ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2018 καταγράφηκε αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3%, δηλαδή σχεδόν εξαπλάσιο από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης, που έκλεισε με 0,4% για το πρώτο τρίμηνο» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, για να υπογραμμίσει πως τα ελληνικά ομόλογα καταρρίπτουν το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ευρισκόμενα σήμερα στα επίπεδα του 2006.

«Η θετική εικόνα αποτυπώνεται και στους βασικούς δείκτες της εγχώριας παραγωγής» εξήγησε ο πρωθυπουργός και απαρίθμησε στοιχεία όπως: η αύξηση 6,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία, η αύξηση σχεδόν 30% των καθαρών εισροών Ξένων ‘Αμεσων Επενδύσεων στην Ελλάδα για το 2017 και η αύξηση της συνολικής αξίας των εξαγωγών αγαθών και υπηρεσιών τον Απρίλιο 2018, κατά 11,6%.

«Και όλα αυτά, είναι μονάχα η αρχή μιας πορείας που διαρκώς θα επιταχύνεται. Ιδιαίτερα μετά τη καθοριστική -και θα έλεγα ιστορική- πρόσφατη απόφαση του Eurogroup» επισήμανε.

Σφοδρή επίθεση στον Μητσοτάκη -Ντροπή σας

Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ επικαλούμενος δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών. «Πήγατε ταξίδι σε Βρυξέλλες και Βερολίνο για να ζητήσετε διαβεβαιώσεις από την Γερμανία ότι θα εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Αποδείξατε αυτές τις δυο μέρες ποιες είναι οι πραγματικές σας προθέσεις. Δεν σας ενδιαφέρει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών. Οσο χειρότερα για τον λαό, τόσο χειρότερα για σας. Και όταν πηγαίνουν καλύτερα χάνετε την ψυχραιμία σας και εκτίθεστε».

Επίθεση φιλίας στον Μεϊμαράκη

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός έκανε επίθεση φιλίας στον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Ειχαμε έντονη αντιπαράθεση αλλά πάντα με πολιτικά επιχειρήματα. Του αναγνωρίζω ότι στην δύσκολη στιγμή για την χώρα έβαλε πλάτη. Μίλησε για ντροπιαστική στάση του κ. Μητσοτάκη που παρακαλάει το Βερολίνο να κρατήσει σκληρή στάση. Δεν καταλαβαίνετε τίποτα μπροστά στην παραζάλη σας να επιστρέψετε στην εξουσία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση