HomeΚΟΣΜΟΣΓερμανία: Στελέχη του SPD λένε «όχι» στη συμφωνία της Μέρκελ με τον Ζεεχόφερ

Γερμανία: Στελέχη του SPD λένε «όχι» στη συμφωνία της Μέρκελ με τον Ζεεχόφερ

Απόψε οι συνομιλίες των τριών κομμάτων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Ανγκελα Μέρκελ και ο Χορστ Ζεεχόφερ μπορεί να κατέληξαν σε μία συμβιβαστική λύση για το μεταναστευτικό, αλλά στελέχη του SPD- του τρίτου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού- αντιδρούν.

Μάλιστα, προειδοποίησαν μπορεί να μη γίνει δεκτή ότι η συμφωνία για τη δημιουργία κλειστών κέντρων transit, για τους αιτούντες άσυλο, στα σύνορα με την Αυστρία.

Ο Λαρς Κλίνγκμπαϊλ, ο γενικός γραμματέας του SPD, είπε ότι το κόμμα δεν θα δεχτεί αυτά τα κέντρα, αν ως προϋπόθεση τίθεται ο εγκλεισμός των αιτούνταν άσυλο σε αυτά. Το στέλεχος των Σοσιαλδημοκρατών έκανε αυτή τη δήλωση πριν από τις αποψινές συνομιλίες μεταξύ των τριών κομμάτων του κυβερνητικού συνασπισμού.

Η Μέρκελ ελπίζει ότι το SPD θα της δώσει το «πράσινο φως» σε αυτή τη συνάντηση, προκειμένου να προχωρήσει στην εφαρμογή της συμφωνίας στην οποία κατέληξε με τον Ζεεχόφερ.

Ομως, παρόμοιες αντιδράσεις υπήρξαν και από άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του SPD, όπως ο αντιπρόεδρός του, Ραλφ Στέγκνερ. «Δεν θέλουμε τις οικογένειες των προσφύγων πίσω από φρουρούμενους φράχτες», έγραψε στο Twitter πριν από την έναρξη των συνομιλιών.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση