HomeΚΟΣΜΟΣΠακιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις βροχές στη Λαχόρη

Πακιστάν: Τουλάχιστον έξι νεκροί από τις βροχές στη Λαχόρη

Αναμένονται βροχοπτώσεις για τις επόμενες 24 με 48 ώρες

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι χειρότερες βροχές που έχουν πλήξει το Πακιστάν εδώ και 38 χρόνια, μετέτρεψαν κυριολεκτικά σε ποτάμια τους δρόμους της Λαχόρης, με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο έξι άνθρωποι και πολλοί οδηγοί να παγιδευτούν μέσα στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης, τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν στέγες σπιτιών λόγω της βροχής ενώ άλλοι δύο άνθρωποι έπαθαν ηλεκτροπληξία.

Διασώστες με βάρκες κατάφεραν να προσεγγίσουν και να απεγκλωβίσουν πολλούς ανθρώπους που είχαν αποκλειστεί στα περίχωρα της πόλης λόγω των νερών, είπε ο Τζαμ Σατζάντ Χουσέιν.

Λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων, οι μετακινήσεις έχουν γίνει πολύ δύσκολες. Κάποιοι οδηγοί είπαν ότι χρειάστηκαν ακόμη και δύο ώρες για να καλύψουν απόσταση πέντε λεπτών. «Όποιον δρόμο κι αν πάρεις, είναι γεμάτος με νερό», είπε χαρακτηριστικά ένας οδηγός μηχανής, ο Άχμεντ Σαχζάντ.

Η μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποίησε ότι λόγω του μουσώνα αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις για τις επόμενες 24 με 48 ώρες.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση