HomeΚΡΗΤΗΝα αναγνωρίζεται στο δημόσιο η προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα

Να αναγνωρίζεται στο δημόσιο η προϋπηρεσία από τον ιδιωτικό τομέα

Επίκαιρη ερώτηση στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επίκαιρη ερώτηση  του προς το Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, ζητά να εκδοθούν άμεσα οι αποφάσεις αναγνώρισης από το δημόσιο της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί, εκτός δημοσίου τομέα για όλους τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, ώστε να τύχουν των προβλεπόμενων ευεργετικών συνεπειών.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

«Με τις διατάξεις του π.δ. 69/2016 (127 Α΄) «Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα», σε συνδυασμό με την πρόβλεψη του άρθρου 98 του Κώδικα Κατάστασης Δημοσίων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. που κυρώθηκε με το άρθρο πρώτο του ν. 3528/2007 (26 Α΄), προβλέφθηκαν τα κριτήρια, οι προϋποθέσεις και η διαδικασία αναγνώρισης προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα.

Για το ίδιο θέμα έχει εκδοθεί σειρά εγκυκλίων του Υπουργείου σας με σκοπό την παροχή διευκρινίσεων για την ορθή εφαρμογή των προαναφερομένων διατάξεων.

Παρά το γεγονός ότι έχουν παρέλθει δύο έτη από την έκδοση του π.δ. 69/2016 και έχουν κατατεθεί αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα οι αιτήσεις, να παραμένουν σε εκκρεμότητα και οι ενδιαφερόμενοι να μην μπορούν να τύχουν των θετικών συνεπειών της αναγνώρισης της προϋπηρεσίας τους εκτός δημοσίου τομέα.

Επειδή, η μη ολοκλήρωση της διαδικασίας αναγνώρισης της προϋπηρεσίας των υπαγομένων στο πεδίο εφαρμογής του π.δ. 69/2016 υπαλλήλων, εκτός δημοσίου τομέα, δημιουργεί συνθήκες αβεβαιότητας και δημιουργεί δυσμενείς συνθήκες για τους ίδιους και την υπηρεσιακή τους εξέλιξη.

Επειδή, έχει παρέλθει ήδη ικανό χρονικό διάστημα από την έκδοση του π.δ. 69/2016 και δεν έχουν επέλθει οι θετικές για τους διαθέτοντες προϋπηρεσία εκτός δημοσίου τομέα συνέπειες.

Ερωτάσθε κυρία Υπουργέ:

Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, ώστε να εκδοθούν άμεσα οι αποφάσεις αναγνώρισης από το δημόσιο της προϋπηρεσίας που έχει διανυθεί, εκτός δημοσίου τομέα για όλους τους ενδιαφερόμενους υπαλλήλους, ώστε να τύχουν των προβλεπόμενων ευεργετικών συνεπειών;».

Διαφήμιση
Διαφήμιση