HomeHL-SportsΔεν ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής εκτός εάν…

Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής εκτός εάν…

Η δεύτερη κατηγορία αποφάσισε ομόφωνα να μην διαπραγματευτεί την άνοδο και να μην κάνει σέντρα χωρίς οικονομικούς πόρους - Τι ειπώθηκε στη συνάντηση τον Βασιλειάδη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεν ξεκινάει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής εκτός εάν…

Η δεύτερη κατηγορία αποφάσισε ομόφωνα να μην διαπραγματευτεί την άνοδο και να μην κάνει σέντρα χωρίς οικονομικούς πόρους * Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Βασιλειάδη και τι δήλωσε ο Λεουτσάκος

Ούτε συμφώνησαν, ούτε διαφώνησαν γιατί απλούστατα δεν κατέληξαν κάπου…

Ο λόγος για τη συνάντηση του υφυπουργού αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη με μια ευρεία αντιπροσωπεία της Ένωσης Β’ Εθνικής τη Δευτέρα .

Η ουσία ωστόσο που προκύπτει από το συγκεκριμένο ραντεβού είναι ότι το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής δεν θα ξεκινήσει εάν δεν διασφαλιστούν αφενός η άνοδος δύο ομάδων στη Σούπερ Λίγκα, αφετέρου αν δεν υπάρξουν ικανοί οικονομικοί πόροι για την βιωσιμότητα της κατηγορίας.

Αυτή είναι μια ομόφωνη απόφαση των ομάδων της Β’ Εθνικής η οποία γνωστοποιήθηκε με τον πλέον επίσημο τρόπο στον πολιτικό προϊστάμενο των σπορ.

Η Β’ Εθνική, δηλαδή, ζητά να μην διαταραχθεί η αντιστοιχία προβιβασμού και θέλει τη βοήθεια του Βασιλειάδη προκειμένου να υπάρξει ένα νέο διετές τηλεοπτικό συμβόλαιο με την ΕΡΤ με καλύτερες απολαβές.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού από την πλευρά του μπορεί να μην δεσμεύτηκε σε κάτι, αλλά δήλωσε ενώπιον των ομάδων τη διάθεσή του να προσπαθήσει και κλείστηκε νέο ραντεβού των δύο πλευρών ακόμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε αυτή την επαφή το παρών έδωσαν στο Υφυπουργείο σχεδόν όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα. Έτσι, πέρα από τον πρόεδρο της διοργανώτριας, Λεωνίδα Λεουτσάκο, ήταν άπαντες οι «παλιοί» εκτός από την Α.Ε. Καραϊσκάκης και τον Απόλλωνα Λάρισας, ενώ από τους «νέους» βρέθηκαν άνθρωποι τόσο από τον Ηρακλή, όσο και από τον ΝΠΣ Βόλος και την Κέρκυρα.

Λεουτσάκος: «Είμαστε κάθετοι στο να ανεβαίνουν δύο και να πέφτουν δύο στις 16 ομάδες»

Μετά το ραντεβού, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής μίλησε για τα όσα συζητήθηκαν και επανέλαβε την ξεκάθαρη στάση της διοργανώτριας για πρωτάθλημα 16 ομάδων, με άνοδο τουλάχιστον δύο και υποβιβασμό δύο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Εμείς ως Ένωση Β’ Εθνικής ήρθαμε να κάνουμε μια συνάντηση με τον υπουργό για να ενημερωθούμε το σχέδιο της αναδιάρθρωσης γιατί είχαμε γνώση μόνο από δημοσιεύματα. Η απάντηση του ήταν πως δεν ξέρει τι θα γίνει και αν θα γίνει επειδή εκκρεμούν οι συζητήσεις με την Σούπερ Λίγκα.

Εμείς του εκφράσαμε τις απόψεις μας, ότι είμαστε κάθετοι στο να ανεβαίνουν δύο ομάδες και να πέφτουν δύο ομάδες και ο αριθμός των ομάδων της Β’ Εθνικής να είναι 16.

Εμείς συμφωνούμε πως χρειάζεται αναδιάρθρωση και πρέπει να γίνει συζήτηση. Πρέπει να υπάρχουν έσοδα που να αρμόζουν στο πρωτάθλημα της Ένωση Β’ Εθνικής και να μην υπάρχει τέτοια τεράστια ψαλίδα στα έσοδα από την Σούπερ Λίγκα.

Εμείς είμαστε διαφορετικό κομμάτι από την Σούπερ Λίγκα και θα είμαστε αρωγοί σε αυτό που θέλει να κάνει. Μας διευκρίνισε πως ημιεπαγγελματικές θα είναι οι ομάδες που έρχονται από την Γ’ Εθνική σε πρώτο στάδιο και όχι αυτές που υπάρχουν ήδη.

Γνωρίζουμε πως έκανε πολλά για να λειτουργήσει ομαλά το πρωτάθλημα τα δύο τελευταία χρόνια και χρειάζεται παραπάνω στήριξη από τον υπουργό στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου και των χορηγών. Μας είπε πως την επόμενη εβδομάδα θα μπορεί να μας απαντήσει συγκεκριμένα, αφού θα ξέρει τα δεδομένα από τις συναντήσεις με την Σούπερ Λίγκα».

Εσείς είστε σύμφωνοι με δύο επαγγελματικές κατηγορίες 12 ομάδων και μια τρίτη ημιεπαγγελματική με 12 ομάδες πάλι;

«Με τα οικονομικά δεδομένα που τη συνοδεύουν φυσικά και συμφωνεί όλο το ποδόσφαιρο και οι πρόεδροι. Το θέμα είναι αν θα καταλήξουμε».

Υπάρχει τηλεοπτικό συμβόλαιο που μπορεί να πάρει η Β’ Εθνική αν είναι ημιεπαγγελματικής φύσης;

«Σίγουρα υπάρχει και η μελέτη του υπουργού αναλύθηκε και στην Σούπερ Λίγκα έχει μέσα της τα στοιχεία. Εκείνοι είναι στο πρώτο σκαλί, αλλά υπάρχουμε και εμείς που προσπαθούμε για το καλύτερο.

Η Σούπερ Λίγκα έχει πολλά προβλήματα, δεν έχει κεντρική διαχείριση, έχει άστεγες τηλεοπτικά ομάδες και εμείς νιώθουμε το πρόβλημα τους και θα πρέπει να κάτσουμε μαζί όλοι σε ένα τραπέζι ώστε να λύσουμε κάποια θέματα.

Υπάρχουμε όμως και εμείς, αλλά και οι πρόεδροι της κατηγορίας που βάζουν χρήματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και έχουν λόγο».

Αν τελικά δεν προχωρήσει το σχέδιο και παραμείνει η κατηγορία με 16 ομάδες ποια είναι η πρόταση σας;

«Εμείς είπαμε πως ακόμη και να μην προχωρήσει το θέμα της αναδιάρθρωσης, θα πρέπει να υπάρχει μια μέριμνα στο θέμα του τηλεοπτικού συμβολαίου. Εμείς είμαστε στην ΕΡΤ και θα συζητήσουμε πάλι για τα επόμενα δύο χρόνια και παράλληλα να υπάρξει και βοήθεια από την Πολιτεία και για το θέμα των χορηγιών.

Το δικό μας πρωτάθλημα είχε άνοδο στα εισιτήρια σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν, είχε 91 τοις εκατό Έλληνες ποδοσφαιριστές και σαφώς χρειάζεται μεγαλύτερη βοήθεια. Σίγουρα δεν έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα μας, αλλά καταλαβαίνει ο καθένας πως όταν δεν υπάρχουν χρήματα δεν μπορεί να λειτουργήσει ένα πρωτάθλημα».

Είπατε πως είστε κάθετοι στην άνοδο δύο ομάδων από την Β’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα;

«Είναι απόφαση ομόφωνη από όλους τους προέδρους του διοικητικού συμβουλίου. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουν ταλαιπωρηθεί οι πρόεδροι των ομάδων αρκετά, βάζουν χρήματα στις ομάδες τους και θέλουν να υπάρχει η επιβράβευση της ανόδου ώστε να είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και της Σούπερ Λίγκας.

Αν ανεβαίνει ένας από εμάς και ξεφύγει μια ομάδα από την αρχή, δεν θα έχουμε πρωτάθλημα από τον Δεκέμβριο. Πρέπει να ανεβαίνουν δύο, μη πω και τρεις που υπήρχε παλιά και κόπηκε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση